Mārtiņš Pļaviņš: Mums treneris vienkārši pateica, ka ir tāda situācija... (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Rubrikas "Ģenerāļa stūrmaņi" šīs sezonas 26. epizodē Valdis Valters uz sarunu aicinājis vienu no Latvijas labākajiem pludmales volejbolistiem Mārtiņu Pļaviņu.

Pļaviņš kopā ar pārinieku Edgaru Toču šosezon izcīnīja tiesības piedalīties 2020. gada Tokijas olimpiskajās spēlēs.

"Olimpiādē piedalīsies 24 komandas. Es teiktu, ka par medaļām var cīnīties 16 pāri," uzskata Pļaviņš.

Patlaban 34 gadus vecais Pļaviņš pauž pārliecību, ka šīs gan nebūs viņa pēdējās olimpiskās spēles pludmales volejbolista karjerā.

Olimpiskajās spēlēs Pļaviņš startējis divreiz - 2008. gadā Pekinā kopā ar Aleksandru Samoilovu (9. vieta) un 2012. gadā Londonā pāri ar Jāni Šmēdiņu (bronza jeb 3. vieta).

Latvijas vadošie pludmales volejbola dueti Pļaviņš/Točs un Samoilovs/Šmēdiņš iepriekš trenējās kopā trenera Genādija Samoilova vadībā, taču pēc aizvadītās sezonas komandā varētu būt izmaiņas

"Vadoties pēc pēdējās informācijas, viņi (Sammoilovs/Šmēdiņš) atteicās no sadarbības ar Genādiju. Saša pateica, ka viņiem šogad nav cerētais rezultāts. Vainoja treneri, vainoja mūs ar Edgaru, ka mūsu dēļ esot regress," pastāstīja Pļaviņš.

"Mums treneris vienkārši nodeva informāciju, ka ir tāda situācija. Tagad vēl nezinu, vai viņi brauks uz Ēģipti trenēties. Ja viņi nebrauks, mans uzdevums būs atrast citus sparinga partnerus, jo ir gribētāji," piebilda pludmales volejbolists. 

Pļaviņš bērnībā pirms volejbola pamēģinājis trenēties basketbolā un arī spēlējis dambreti.

Viņš pastāstīja, ka vecāki neesot viņam ļāvuši doties mācīties uz Murjāņu sporta ģimnāziju, tā vietā viņš absolvēja Rīgas Valsts 1. ģimnāziju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu