Brūkss: Ir tikai daži spēlētāji NBA, kuri spēj trāpīt metienus kā Bertāns

CopyDraugiem X Whatsapp
Skots Brūkss
Skots Brūkss Foto: AP/Scanpix

Ir tikai daži spēlētāji Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), kuri spēj trāpīt tādus metienus kā Dāvis Bertāns, uzskata Vašingtonas "Wizards" komandas galvenais treneris Skots Brūkss.

Bertāns naktī uz piektdienu (pēc Latvijas laika) guva 25 punktus, palīdzot Vašingtonas "Wizards" izcīnīt uzvaru NBA regulārā čempionāta spēlē pret vienu no Austrumu konferences spēcīgākajām komandām Filadelfijas "76ers".

Latvietis pirmajā puslaikā grozā raidīja visus astoņus metienus no spēles, tostarp arī sešus "trejačus", ko atzinīgi novērtēja komandas galvenais treneris. Bertāna precizitāte viņam reizēm liekot smaidīt.

"Tu vienkārši smaidi... Bertāns tam liek izskatīties tik vienkārši. Domāju, ka līgā ir tikai daži spēlētāji, kuros mājo tāda pārliecība, kāda ir Dāvim. Nav daudz spēlētāju, kuri ar pārliecību izdarītu tik daudz metienu, sagaidot, ka lielākā daļa no tiem arī būs precīzi," teica Brūkss.

"Uzskatu, ka bumbas kustībā viņa prasme atrast vietu laukumā ir labākā starp viņa pozīcijas spēlētājiem visā līgā," piebilda treneris.

"Viņš ir daudz kas vairāk nekā tikai snaiperis. Viņš spēlē ar kaisli, ar neatlaidību. Viņš cīnās par pazaudētajām bumbām, par atlēkušajām bumbām. Viņš ir pilnīgs basketbola spēlētājs," latvieti slavēt turpināja Brūkss.

Bertāns otrajā ceturtdaļā guva 12 punktus pēc kārtas, kas palīdzēja "Wizards" veikt 19 punktu atrāvienu, kamēr "76ers" atbildēja vien ar četriem. Latvieša sniegumu izcēla arī debitants japānis Rui Hačimura.

"Viņš ir garš, tāpēc var pārmest pāri ikvienam. Nenoliedzami Bertāns ir labākais snaiperis, kādu līdz šim esmu redzējis spēlējam basketbolu. Tāpat viņš ir lielisks aizsardzībā - šajā spēlē viņš darbojās lieliski. Daudzi to varbūt nezina, bet viņš labi spēlē aizsardzībā un ir patiesi lielisks cilvēks," latvieša kvalitātes izcēla Hačimura.

Bertāns šosezon 20 spēlēs vidēji laukumā pavadījis 28,7 minūtes, guvis 14,2 punktus, izcīnījis 4,3 atlēkušās bumbas un tālmetienus realizējis ar 45,3% precizitāti. Šie statistikas rādītāji ir labākie Bertāna karjerā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu