Kalniņš jau astoto spēli pēc kārtas sargā "Jokerit" vārtus

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: www.jokerit.com

Latvijas vārtsargs Jānis Kalniņš piektdien palīdzēja Helsinku "Jokerit" komandai izcīnīt uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē.

Helsinku klubs viesos ar 4:3 (2:0, 1:3, 1:0) pārspēja Novosibirskas "Sibirj", svinot ceturto uzvaru pēdējās piecās spēlēs.

"Jokerit" līdz otrā perioda desmitajai minūtei bija vadībā ar 2:0, bet trešdaļas turpinājumā ielaida trīs vārtus mazākumā, kamēr paši viesi izcēlās vienu reizi - 3:3.

Tiesa, 67 sekundes pirms finālsvilpes Jesse Joensū izrāva Somijas klubam uzvaru.

Kalniņš šajā duelī atvairīja 27 no 30 pretinieku mestajām ripām.

Viņš jau astoto spēli pēc kārtas sargāja "Jokerit" vārtus, šajā nogrieznī izcīnot sesto uzvaru.

Iepriekšējā mačā kalniņš divas reizes asistēja gūtajos vārtos. Latviešu vārtsargs šosezon atzīmējies jau ar trim rezultatīvām piespēlēm, bet karjeras laikā viņš kopumā KHL mačos asistējis piecos precīzos metienos.

Kalniņš šosezon palīdzējis "Jokerit" izcīnīt 17 uzvaras 25 mačos.

Tikmēr uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo" viesos ar 4:0 (2:0, 2:0, 0:0) pārspēja Jaroslavļas "Lokomotiv".

Indrašis piektajā minūtē saņēma spēka paņēmienu un dueli neturpināja.

Viņš uz ledus pavadīja divas nomaiņas, nospēlējot vienu minūti un piecas sekundes, kuru laikā zaudēja savā vienīgajā iemetienā.

Indrašis šajā sezonā 29 mačos ir četri vārti un deviņas rezultatīvas piespēles.

Indraša pārstāvētā komanda ar 45 punktiem 36 spēlēs ieņem trešo vietu Rietumu konferencē, bet Kalniņš ar kolēģiem iekrājuši 43 punktus 34 cīņās, kas dod ceturto pozīciju.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 24 komandas - pa 12 Rietumu un Austrumu zonā.   

Regulārajā čempionātā katra komanda tāpat kā iepriekšējā sezonā aizvadīs pa 62 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu