Porziņģis: Pārsvarā dodam bumbu Lukam un ļaujam viņam spēlēt

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs
Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs Foto: Reuters/ScanPix

Kristaps Porziņģis atzīst, ka viņam nav viegli pielāgoties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" spēles stilam, Latvijas basketbolists pastāstīja intervijā "The Athletic" žurnālistam Šemam Čaraniam.

"Tas nav viegli," atzīst Porziņģis. "Cenšos iekļauties komandas uzbrukumā un pielāgoties sistēmai, kādā vēlamies spēlēt."

"Mavericks" komanda pagājušajā sezonā ar 33 uzvarām 82 spēlēs ieņēma pirmspēdējo jeb 14. vietu Rietumu konferencē.

Savukārt šosezon, kad Dalasas kluba rindās spēlē arī Porziņģis, komanda ar 15 uzvarām un 6 zaudējumiem Rietumos ierindojas 4. pozīcijā.

"Zināju, ka šis ir spēles stils, kādā gribam spēlēt, un es vēlos uzvarēt. Nedomāju, ka tas izdosies tik ātri, bet es zināju, ka izveidosim struktūru," teica Porziņģis.

"Mavericks" sastāvā fenomenālu sezonu aizvada slovēnis Luka Dončičs, kurš vidēji spēlē guvis 30,3 punktus, izcīnījis 10,1 atlēkušo bumbu un veicis 9,2 rezultatīvas piespēles.

"Dažos vakaros man ir vairāk iespēju, bet citos mazāk. Luka cenšas man palīdzēt un iesaistīt mani, cik vien iespējams. Bet pārsvarā mēs viņam dodam bumbu un ļaujam spēlēt," sacīja Porziņģis.

"Vai jūs redzat, ko viņš dara? Tas ir apbrīnojami," Dončiču uzslavēja Latvijas basketbolists.

Porziņģis atzina, ka sezonas sākumā bija vīlies, ka viņam laukumā neizdodas parādīt tādu sniegumu, kāds tas bija pirms nopietnās ceļgala traumas.

"Sezonas sākumā biju sašutis, jo man šķita, ka pēc traumas uzreiz parādīšu skaitļus (statistiku), kas man ir pa spēkam," vilšanos neslēpa liepājnieks.

"Vasarā ļoti smagi strādāju, tādēļ biju vīlies sevī. Man ir daudz iespēju, taču bieži netrāpu brīvus metienus - mans pienākums ir tos realizēt," teica Porziņģis.

"Kad mēs uzvaram, mēs augam. Tas ir jautri, un tas ir pats svarīgākais," piebilda Latvijas basketbolists.

Pašlaik 24 gadus vecais Porziņģis šosezon 20 mačos vidēji guvis 16,8 punktus, izcīnījis 8,9 atlēkušās bumbas un bloķējis 2,2 pretinieku metienus.

Latvijas basketbolists šosezon metienus no spēles realizējis ar 39,5% precizitāti un trāpījis 70,1% soda metienu. Šie abi rādītāji ir sliktākie viņa karjerā.

Porziņģis jau vairākkārt šosezon izpelnījies kritiku par to, ka viņš pārāk daudz izpilda metienus no pustālās un tālās distances, bet uzbrukumā ir pasīvs groza tuvumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu