Šmitam divi tālmetieni un uzvara Maskavā pie Bertāna un Timmas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: www.fcbarcelona.com

Latviešu basketbolists Rolands Šmits piektdien guva sešus punktus ULEB Eirolīgas 12.kārtas spēlē, pielikdams roku "Barcelona" komandas uzvarā.

Barselonas basketbolisti viesos ar rezultātu 102:94 (31:22, 30:26, 23:22, 18:24) pārspēja Daira Bertāna un Jāņa Timmas pārstāvēto Krievijas klubu Maskavas apgabala "Himki".

Šmits maču sāka starta pieciniekā, laukumā pavadot 14 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā realizēja divus no četriem "trejačiem", bet netrāpīja savu vienīgo divpunktu metienu. Viņa kontā arī viena atlēkusī bumba, divas piezīmes un divi efektivitātes koeficienta punkti.

Tikmēr Bertāns laukumā pavadītajās astoņās minūtēs un deviņās sekundēs pa grozu nemeta, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un tika pie viena efektivitātes koeficienta punkta, kamēr Timmas nebija pieteikumā.

Barselonas komandā ar 28 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Nikola Mirotičs, 17 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles bija Malkolam Delanijam, bet 15 punktus guva Ante Tomičs.

Maskaviešiem ar 23 punktiem atzīmējās Aleksejs Šveds, 16 punkti bija Džeremijam Evansam, bet pa 14 punktiem guva Devins Bukers un Sergejs Karasjovs.

"Barcelona" ar deviņām uzvarām 12 spēlēs turnīra tabulā ieņem otro vietu, bet "Himki" ar sešiem panākumiem noslēdz pirmo astotnieku.

Tikmēr Rihards Lomažs guva trīs punktus spēlē, kurā viņa pārstāvētā Vilērbānas ASVEL viesos ar rezultātu 70:75 (15:17, 21:13, 13:23, 21:22) atzina Sanktpēterburgas "Zeņit" pārākumu.

Lomažs nospēlēja 13 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem tālmetieniem, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, vienu reizi pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes un tika pie deviņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

ASVEL komandā neviens basketbolists neizcēlās ar rezultativitāti, bet astoņi punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Livio Žanam Šarlam. Uzvarētājiem 16 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles bija savulaik "VEF Rīga" komandā spēlējušajam Aleksam Renfro.

Lionas vienība ar piecām uzvarām 12 mačos turnīra tabulā ieņem 12.vietu.

Jānis Strēlnieks ceturtdien ar 18 punktiem palīdzēja Maskavas CSKA komandai mājās ar rezultātu 85:82 pārspēt Kauņas "Žalgiris" komandu.

Citās spēlēs Telavivas "Maccabi FOX" no Izraēlas savā laukumā ar 77:55 pieveica Minhenes "Bayern", Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" mājās ar 66:77 piekāpās Belgradas "Crvena zvezda mts" no Serbijas, bet divu Spānijas klubu mačā Madrides "Real" savā laukumā ar 111:99 uzvarēja "Valencia".

Šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir par divām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota maija beigās Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni astoto reizi kļuva Maskavas CSKA, kas finālspēlē uzveica Stambulas "Anadolu Efes".

Madrides "Real" ir tituliem bagātākā komanda, ULEB Eirolīgā triumfējot desmit reizes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu