Apskatnieks: Bertāns var tikt pie liela līguma. Viņš noderētu vairākām komandām

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AFP/SCANPIX

Dāvis Bertāns nākamvasar varētu tikt pie finansiāli liela līguma, vēsta Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatnieks Freds Katzs (Fred Katz) no "The Athletic".

Bertāns decembrī visos trijos aizvadītajos "Wizards" mačos guvis vismaz 20 punktus. Savukārt šosezon kopumā jau 7 no 20 mačiem Latvijas basketbolists guvis vismaz 20 punktus.

Viņam ir spēkā līgums līdz šīs sezonas beigām par atalgojumu 7 miljonu ASV dolāru apmērā. Vasarā rūjienietis var kļūt par neierobežotu brīvo aģentu, uzklausot jebkuras komandas piedāvājumu.

"The Atkletic" žurnālists uzskata, ka nākamvasar brīvo aģentu tirgū būs maz spēlētāju, par kuriem interesēsies vairāki klubi. Viņaprāt, viens no tādiem būs Bertāns, kurš šosezon sevi parādījis vēl labākā kvalitātē.

"Ņemot vērā to, cik labi viņš šosezon spēlē un cik sauss būs brīvo aģentu tirgus, viņš varētu tikt pie liela kontrakta. Vai Vašingtona vēlas maksāt, lai viņu paturētu, nezinot to, cik ilgu laiku vēl prasīs sastāva pārbūve?"

Katzs raksta, ka ļaudis no citām komandām jau prāto, kā viņu vienības sastāvā varētu iederēties Bertāns. Viena no rādām ir Filadelfijas "76ers", kurai vajadzīgs snaiperis, turklāt pret šo klubu iepriekšējā spēlē Bertāns nospēlēja lieliski.

"Viņš nekavējoties būtu liels palīgs, ja nokļūtu Filadelfijā. Tāpat viņš iederētos Losandželosas "Lakers", Maiami "Heat", Milvoki "Bucks" vai Toronto "Raptors". Viņš iederētos vairākās komandās, kas ir čempiontitula pretendentes."

Bertāns vasarā tika aizmainīts no Sanantonio "Spurs" komandas uz "Wizards". Līgas noteikumi paredz, ka rūjienieti nevar iesaistīt maiņas darījumos līdz 15. decembrim.

Šosezon maiņas darījumus var veikt līdz 7. februārim. Līdz ar to būs nepilnu divu mēnešu logs, kurā "Wizards" varētu pieņemt lēmumu aizmainīt Bertānu uz kādu citu komandu.

Maiņas darījums sezonas vidū, iesaistot tajā Bertānu, ir ļoti ticams scenārijs. "Wizards" varētu latvieti iemainīt, piemēram, pret nākotnes drafta izvēlēm. Tādējādi komanda iegūtu kaut ko pretī, nevis vasarā palaistu Bertānu brīvo aģentu tirgū, neko nesaņemot pretī.

Bertāns šosezon 20 spēlēs vidēji laukumā pavadījis 28,7 minūtes, guvis 14,2 punktus, izcīnījis 4,3 atlēkušās bumbas un tālmetienus realizējis ar 45,3% precizitāti.

Salīdzinot ar iepriekšējām NBA sezonām, visi iepriekš minētie statistikas rādītāji ir labākie Bertāna karjerā.

Bertāns šosezon 20 spēlēs trāpījis 73 tālmetienus. Tikai trīs spēlētāji šosezon iemetuši vairāk trejačus - Džeimss Hārdens (101), Devonte Grems (82) un Badijs Hīlds (75).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu