Ankipāns: Savu spēli atradām par vēlu

CopyDraugiem X Whatsapp
Ģirts Ankipāns
Ģirts Ankipāns Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Rīgas "Dinamo" hokejisti deva pretiniekiem handikapu, ko ar labu spēli vēlāk nebija iespējams atspēlēt, par spēli Jekaterinburgā pēcspēles preses konferencē teica rīdzinieku galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" sestdien viesos ar rezultātu 4:5 (0:2, 0:1, 4:2) piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist".

"Vispirms apsveicu "Avtomobilist" komandu ar uzvaru. Skatītājiem tā droši vien bija interesanta spēle, taču treneriem, it sevišķi man kā zaudējušās komandas trenerim, - ne visai," pēcspēles preses konferenci pēc deviņu vārtu spēles uzsāka Ankipāns.

"Nepatika, ka pieredzējušie hokejisti divreiz atstāja bezpalīdzīgu komandas vārtsargu vienu pret mājinieku spēlētājiem. Tādai komandai kā "Avtomobilist" dot tādu handikapu nekādi nedrīkstējām dot. Lielā mērā tieši tādēļ arī zaudējām," zaudējuma iemeslus komandas galvenais treneris meklēja mača ievadā.

"Spēli būtībā aizvadījām labi. Labi to uzsākām, bet tad saņēmām lielo noraidījumu un palikām trijatā, ielaižot vārtus. Pēc tam zaudējām vēl vienus pretuzbrukumā, kad rupji kļūdījāmies vairākumā," spēles ritējumu komentēja Ankipāns. "Spēle bija laba, un vajadzēja tikai iemest. Arī uz soliņa puiši cits citu uzmundrināja. Savu spēli atradām, taču bija jau par vēlu."

"Man šajā "validola" spēlē nebūt nebija vieglāk," par krasajiem pavērsieniem cīņā piekrita arī mājinieku galvenais treneris Andrejs Martemjanovs. "Koncentrācijas zudumu dažos brīžos var norakstīt uz komandas nogurumu. Esam aizvadījuši, spēlējot ik pēc dienas, desmit spēles un iespaidīgi papildinājuši komandas punktu pūru."

""Dinamo" ļoti labi nospēlēja mūsu vārtu priekšā," pretiniekus uzslavēja Jekaterinburgas vienības treneris.

Pirmdien "Dinamo" viesosies pie Magņitogorskas "Metallurg", bet pēc tam būs astoņu dienu pauze.

Pirms došanās izbraukumā Rīgas komandai bija divas mājas spēles, kurās ar 3:5 atzīts Sanktpēterburgas SKA pārākums un ar 0:1 piedzīvota neveiksme pret tiešo konkurenti Čerepovecas "Severstaļ".

Rīgas "Dinamo" komanda ar 27 punktiem 36 spēlēs atkāpusies uz 11.vietu Rietumu konferencē, bet "Avtomobilist" ar 43 punktiem 35 mačos ieņem ceturto pozīciju Austrumos.

Savainojumu dēļ mājās palika Aleksandrs Protapovičs, Vitālijs Pavlovs, Kristaps Zīle, Kristofers Berjlunds, Oskars Bārtulis, bet Nerijus Ališausks nevar palīdzēt komandai slimības dēļ. Deivids Sarkanis palika trenēties Rīgā.

"Dinamo" veselības problēmu dēļ no sastāva izkrituši pieci pamatsastāva aizsargi, kā rezultātā ceturtdien panākta vienošanās ar Arturu Kuldu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu