"VEF Rīga" dalību Latvijas-Igaunijas līgā turpina bez zaudējumiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Kurucs
Artūrs Kurucs Foto: Zane Bitere/LETA

"VEF Rīga" "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) sestdien Rīgā ilgu laiku bija iedzinēju lomā, tomēr izcīnīja 12.uzvaru tikpat spēlēs.

Latvijas čempione "VEF Rīga" "Eletrum" Olimpiskajā sporta centrā ar 74:69 (16:14, 12:20, 22:24, 24:11) pārspēja Tallinas "TalTech" vienību. 

Ar 19 punktiem par rezultatīvāko uzvarētāju rindās kļuva Artūrs Kurucs, 12 punkti Lestera Medforda kontā, 11 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Rolandam Freimanim, bet "double-double" - desmit punkti un 11 rezultatīvas piespēles - sakrāja Aleksandrs Madsens, kuram arī četri bloķēti metieni.

Viesiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Lēmets Beklers.

Spēlējot tipisku junioru basketbolu, "VEF Rīga" otrajā ceturtdaļā atļāva viesiem izvirzīties vadībā un noķēra viņus tikai ceturtās ceturtdaļas vidū, svinot nepārliecinošu uzvaru.

Rīdzinieki šosezon uzvarējuši visās 12 LIBL spēlēs un turnīra tabulā ieņem otro vietu, par vienu panākumu atpaliekot no "Ogres". Tikmēr "TalTech" piedzīvojusi jau sešus zaudējumus pēc kārtas, un ar četriem panākumiem 13 dueļos ir 11.vietā.

Vēl vienā cīņā viesos "Latvijas Universitāte" piedzīvoja 54:80 (8:17, 16:24, 15:20, 15:19) zaudējumu pret Raplas "Avis Utilitas" vienību.

Mačā, kurā viesi ne brīdi nebija vadībā, studentiem par rezultatīvāko ar 17 gūtajiem punktiem kļuva Artis Arnītis. Mājinieku rindās laukumā pabija visi 11 spēlētāji, un punktus neguva tikai viens no viņiem. Pa 13 punktiem sakrāja Kristofers Taviā un Montejs Glens.

Latvijas Universitātes basketbolisti cieta trešo zaudējumu pēc kārtas, šosezon 12 spēlēs tiekot pie trim panākumiem, kas dod priekšpēdējo pozīciju starp 15 komandām. Tikmēr Raplas vienība svinēja otro uzvaru pēc kārtas un ar septiņām uzvarām 13 mačos pakāpās uz sesto pozīciju.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./20.gada sezonā piedalās 15 komandas - septiņas Latvijas vienības - "Ventspils", "VEF Rīga", "Ogre", "Jūrmala"/"Betsafe", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "Taltech", Pērnavas "Sadam", "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", Tallinas "Kalev"/TLU un Rakveres "Tarvas".

No 27.septembra līdz 2020.gada 22.martam komandas sacenšas divu apļu turnīrā. Astoņas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Līgas čempionus noskaidros "Final 4" turnīrā 3. un 4.aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu