Džošua atkal ir čempions. Kurš būs viņa nākamais pretinieks?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Entonijs Džošua
Entonijs Džošua Foto: Reuters/ScanPix

Aizvadītajā nedēļas nogalē Lielbritānijas bokseris Entonijs Džošua atgriezās smagsvaru kategorijas pasaules čempiona tronī. Kurš būs viņa nākamais pretinieks?

Džošua sestdien Saūda Arābijā revanša cīņā uzveica meksikāni Endiju Ruisu, atgūstot savā īpašumā WBA, WBO, IBF un IBO pasaules čempiona jostas.

30 gadus vecais Džošua profesionāla boksera karjerā izcīnījis 23 uzvaras (21 nokauts) un piedzīvojis 1 zaudējumu, kas notika vasarā pirmajā duelī pret Ruisu.

Lai kļūtu par neapstrīdamu pasaules čempionu, Džošua vajadzētu iegūt WBC jostu, kas kopš 2015. gada ir ASV boksera Deonteja Vaildera īpašumā.

Vailders nākamo cīņu aizvadīs pret Taisonu Fjūriju no Lielbritānijas. Šie bokseri jau pērn aizvadīja dueli, cīņai noslēdzoties neizšķirti.

34 gadus vecā Vaildera kontā ir 42 uzvaras (41 nokauts), bet 31 gadus vecais Fjūrijs ir izcīnījis 29 uzvaras (20 nokauti). Abi nekad nav zaudējuši.

Līdz ar to Vailders nebūs Džošua nākamais pretinieks. Kurš tas varētu būt? Britu medijos tiek piesaukti vairāki varianti...

BBC vēsta, ka Džošua nākamais pretinieks varētu būt brits Dilans Vaits.

Viņi abi spēkojās jau 2015. gadā, kad uzvarēja Džošua, sarūpējot Vaitam vienīgo zaudējumu profesionāla boksera karjerā. Vaita kontā ir 27 uzvaras (18 nokauti).

2009. gadā Vaits uzveica Džošua, kad viņi abi vēl startēja amatieru boksā.

Tiesa, IBF un WBO organizācijām ir savi obligātie pretendenti - attiecīgi Kubrats Puļevs (Bulgārija) un Oleksandrs Usiks (Ukraina).

38 gadus vecais Puļevs ir izcīnījis 28 uzvaras (14 nokauti) un cietis 1 zaudējumu - 2014. gadā pret ukraini Vladimiru Kļičko.

Savukārt Usiks, kuram ir 32 gadi, nav pārspēts 17 cīņās (13 nokauti). Tiesa, tikai vienu cīņu viņš ir aizvadījis smagsvaros, bet pārējās pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg). 

Džošua menedžeris Edijs Herns intervijā "Sky Sports" pastāstīja, ka nākamais pretinieks varētu būt Puļevs.

"Man ir jāaprunājas ar IBF un WBO. "AJ" (Entonijs Džošua) vēlas nosargāt jostas. Domāju, ka vispirms būs Puļevs, bet pēc tam Usiks," teica Herns. 

Viņš arī norādīja, ka Džošua nākamā cīņa varētu notikt nākamgad aprīlī vai maijā.

WBO paziņojusi, ka Džošua jāaizstāv šīs organizācijas pasaules čempiona josta 6 mēnešu (180 dienu) laikā pret obligāto pretendentu Usiku.

Herns pārstāv arī Usiku. Viņš atklāja, ka Ukrainas bokseris nākamo cīņu vārētu aizvadīt pret Dereku Čisoru no Lielbritānijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu