Eksčempions Ruiss zaudējumu Džošua skaidro ar lieko svaru un daudzajām ballītēm

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Endijs Ruiss un Entonijs Džošua
Endijs Ruiss un Entonijs Džošua Foto: Reuters/ScanPix

Endijs Ruiss aizvadītajā nedēļas nogalē piedzīvoja zaudējumu cīņā par pasaules čempiona jostām, jo pirms tam bija pārāk daudz ballējies un uzaudzējis lieko svaru, atzīst Meksikas bokseris.

Ruiss šovasar sensacionāli uzveica Lielbritānijas bokseri Entoniju Džošua, izcīnot WBA, WBO, IBF un IBO pasaules čempiona jostas.

Savukārt sestdien meksikānis zaudēja revanša cīņā, tādējādi zaudējot arī pasaules čempiona statusu un jostas.

Ruiss oficiālajā svēršanās dienā, kas notiek dienu pirms cīņas, svēra aptuveni 128 kilogramus, kas ir apmēram par 21 kilogramu vairāk nekā Džošua.

"Nevēlos teikt, ka trīs mēnešus ilgā ballēšanās mani ietekmēja. Tomēr, ja man jāsaka taisnība, tā ietekmēja," meksikāņu bokseri citē "Sky Sports".

"Ballītes atņēma man visu to labāko. Pirmo reizi būt pasaules čempionam bija ļoti grūti," teica Ruiss, izsakot arī vēlmi trešo reizi cīnīties ar Džošua.

"Liekais svars mani iegāza, jo es meklēju vienu vai divus sitienus, bet parasti cenšos tikt pie trim vai četriem sitieniem," sacīja eksčempions. 

"Ar lieko svaru nespēju parādīt savu labāko sniegumu," atzina Ruiss.

"Man vajadzēja vairāk trenēties - klausīt manus trenerus," nožēlu turpināja paust Meksikas bokseris.

"Es biju pārāk smags un nespēju izpildīt savas sitienu kombinācijas. Zinu, ko neizdarīju, kaut gan vajadzēja izdarīt. Mācīšos no savām kļūdām," norādīja bijušais pasaules čempions.

"Ja esmu 100% gatavībā, es spēju uzveikt ikvienu. Es strādāšu sporta zālē, gatavošos (nākamajām cīņām) daudz nopietnāk," piebilda Ruiss.  

30 gadus vecais Ruiss karjerā izcīnījis 33 uzvaras (22 nokauti) un cietis 2 zaudējumus - pret Džošua un arī 2016. gadā pret austrālieti Džozefu Pārkeru.

Savukārt Džošua, kuram arī ir 30 gadi, izcīnījis 23 uzvaras (21 nokauts) un piedzīvots arī 1 zaudējums - pirmajā duelī pret Ruisu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu