Dončičs: Tā ir tikai statistika. Nevienu nevar salīdzināt ar Džordanu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs un Maikls Džordans
Luka Dončičs un Maikls Džordans Foto: AP/Scanpix/TVNET kolāža

Kristapa Porziņģa komandas biedrs Luka Dončičs īpašā statistikas rādītājā apsteidzis Maiklu Džordanu, kurš tiek uzskatīts par visu laiku labāko basketbolistu, tomēr 20 gadus vecajam slovēnim neiet pie sirds šādi salīdzinājumi.

Porziņģa un Dončiča pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda iepriekšējā spēlē Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā zaudēja Sakramento "Kings".

Jau 19. spēli pēc kārtas 20 gadus vecais Slovēnijas basketbolists izcēlās ar vismaz 20 gūtiem punktiem, 5 izcīnītām atlēkušajām bumbām un 5 rezultatīvām piespēlēm.

1989. gadā 18 mačos pēc kārtas ar šādu statistiku izcēlās seškārtējais NBA čempions un seškārtējais finālsērijas vērtīgākais spēlētājs Maikls Džordans, kuru daudzi uzskata par visu laiku labāko basketbolistu.

"Ir pieejams ļoti liels daudzums statistikas. Domāju, ka statistikas ir pat pārāk daudz," kluba mājaslapā citēts Dončičs.

"Tā ir tikai statistika. Nevienu nevar salīdzināt ar Maiklu Džordanu. Viņš ir neatkārtojams," uzskata slovēnis.

Dončičs pārspējis arī joprojām spēlējošās NBA zvaigznes Raselu Vestbruku (17 un 16 spēles) un Lebronu Džeimsu (15 mači).

NBA rekordists vēl aizvien ir leģendārais Oskars Robertsons, kuram pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados izdevās vairākas iespaidīgas sērijas:

  • 29 spēles (1964./65. gada sezona)
  • 25 spēles (1963./64. gada sezona)
  • 19 spēles (1961./62. gada sezona)

Tiesa, Robertsons rekordu sasniedza pirms NBA un Amerikas basketbola asociācijas (ABA) apvienošanās 1976. gadā.

Dončičs tikai otro sezonu spēlē NBA, taču jau tiek uzskatīts par vienu no labākajiem spēlētājiem visā līgā - šosezon 23 mačos vidēji gūti 30,0 punkti, izcīnītas 9,8 atlēkušās bumbas un izdarītas 9,2 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu