NBA noraida "Rockets" protestu; mačs pret "Spurs" netiks pārspēlēts

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadība pirmdien paziņoja, ka neapmierinās Hjūstonas "Rockets" protestu pret tiesnešu darbu 3. decembra mačā pret Sanantonio "Spurs", mača rezultātam paliekot nemainīgam.

"Rockets" 3. decembrī viesos ar 133:135 (25:27, 38:32, 34:22, 18:34, 11:11, 7:9) otrajā papildlaikā piekāpās Sanantonio "Spurs", pārtraucot divu uzvarēto spēļu sēriju.

Hjūstonas komandas līderis Džeimss Hārdens šajā spēlē izcēlās ar 50 punktiem, deviņām bumbām zem groziem un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Tiesa, ceturtās ceturtdaļas vidū tiesneši neieskaitīja aizsarga gūto grozu pēc bumbas trieciena grozā no augšas, jo izskatījās, ka bumba neizlidoja cauri groza tīkliņam. Hārdenam tika piešķirta piezīme par neatļautu kontaktu ar groza konstrukciju.

Jau pēc mača "Rockets" iesniedza protestu par tiesnešu darbu, aicinot to izvērtēt un veikt pārspēli. Tiesneši mača laikā noraidīja "Rockets" galvenā trenera Maika D'Antoni pieprasījumu caurskatīt video atkārtojumu.

NBA komisārs Adams Silvers pirmdien paziņoja, ka spēles rezultāts paliks nemainīgs. Līgas ziņojumā pamatots, ka tiesneši pieļāva kļūdu, neizmantojot video atkārtojumu, bet tā neesot bijusi izšķiroša kļūda spēles galotnē.

Kā norāda NBA, "Rockets" komandai bijis gana laika nosvērt svaru kausus par labu sev, kā arī izcīnīt uzvaru.

Līga gan uzsver, ka strādās pie tā, lai līdzīgas situācijas vairs neatkārtotos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu