Sirsniņš: Katra komanda cenšas kļūt par to, kas mums sagādās pirmo zaudējumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rinalds Sirsniņš (no labās)
Rinalds Sirsniņš (no labās) Foto: Jānis Laganovskis (estlatbl.com)

Katra Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas komanda tagad cenšas kļūt par to, kas pirmā sagādās "Ogrei" zaudējumu, intervijā Latvijas Basketbola savienībai (LBS) uzsver ogrēniešu saspēles vadītājs Rinalds Sirsniņš.

Sirsniņš tika atzīts par Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas novembra labāko spēlētāju. Viņš pielika roku visām sešām komandas izcīnītajām uzvarām, vidēji katrā mačā pavadot laukumā 24 minūtes un 38 sekundes, gūstot 16 punktus, izdarot 9,2 rezultatīvas piespēles (šajā elementā - līgas līderis) un nopelnot vidējo lietderības koeficientu 20,8.

"Ogres" komanda ar 13 uzvarām 13 spēlēs atrodas turnīra līderpozīcijā. Sirsniņš pauž, ka komanda spēlē ar pārliecību un pats ir labā fiziskajā formā.

"Ļoti lielu darbu iegulda gan komandas treneru kolektīvs, gan fizioterapeite Kristīne. Galvenais treneris Nikolajs Mazurs ienesis jaunas vēsmas, pieslīpējis detaļas. Nav jau tā, ka es būtu sācis ātrāk skriet vai kāds cits - precīzāk mest, bet, ierastas lietas sagriežot mazliet savādāk, izdodas panākt lielāku efektu. Turklāt komandas kodols ir kopā jau trešo sezonu - vecās iestrādes nāk ārā pat negribot. Zinu, ko nākamajā brīdī darīs Rihards (Zēbergs), kur rausies iekšā Jānis (Pozņaks). Tas viss kopā dod rezultātu," stāsta Sirsniņš.

Kā atklāj pieredzējušais saspēles vadītājs, viņa sagatavošanās procesā nav bijis radikālu izmaiņu, taču, ņemot vērā vecumu, vairāk jārūpējas par savu ķermeni. "To arī cenšos darīt. Esmu sācis studēt Biznesa vadības koledžā - lai nebūtu kā balta lapa basketbolista karjeras finiša brīdī," atklāj Sirsniņš.

Viņaprāt, komandas vieta turnīra tabulā ir likumsakarīga, jo jau iepriekšējā sezonā ogrēnieši izrādīja sīvu pretestību favorītiem.

"Uzvarēt gribas vienmēr, bet, ja būtu noticis otrādi - medaļas Tallinā un neveiksme Latvijas čempionātā - mieles būtu bijušas daudz lielākas. Kaut arī Tallinā divreiz zaudējām galotnēs, ieguvām pārliecību, ka varam cīnīties gan ar "Ventspili", gan "Kalev"/"Cramo". Toreiz laukumā vēl gājām kā "otrais numurs", šosezon to darījām jau kā spēkos līdzīgi pretinieki," secina Sirsniņš.

Basketbolists arī atzīmē, ka visiem "Ogres" spēlētājiem ir pārliecība par komandas spēkiem, taču tā nepāraug pašpārliecinātībā. "Katrai spēlei cenšamies gatavoties vienlīdz nopietni. Varbūt zemapziņā dažkārt kāda bremze ieslēdzas, bet laukumā ar to tiekam galā ātri," uzsver Sirsniņš.

Arī individuāli ar pārliecību Sirsniņam viss esot kārtībā. "Jaunībā gāja visādi, bet lūzums notika, kad spēlēju Rakveres komandā. Treneris uzticējās, deva "zaļo gaismu" un sapratu, ka varu gan uzņemties iniciatīvu, gan trāpīt. Basketbols ir pārliecības spēle. Kad tā iegūta, "Jēkabpilī" un tagad arī "Ogrē" bijuši daudzi svarīgi metieni," atzīst Sirsniņš.

Ar viņu kopā iepriekšējās sezonās spēlējuši Mārcis Vītols un Edgars Lasenbergs, kur pēc veiksmīgiem gadiem spēruši nākamos soļus karjerā.

"Veselīga konkurence treniņos nāk par labu un, ceru, gan Mārcis, gan Edgars kaut ko iemācījās no manis. Prieks, ka viņi spēruši soli uz augšu - viņu vecumā darītu tāpat. Šogad tikpat produktīva sadarbība izveidojusies ar Džeimsu Beitmonu un Nikolaju Zotovu. Treniņos palīdzam viens otram kļūt labākiem un komanda no tā tikai iegūst," pauž Sirsniņš.

"Ogres" komanda sezonas finišā būs priecīga par jebkādu medaļu, taču mērķis ir visaugstākais. "Labais sezonas sākums gan nav maldinājis, jo visi zinām Pētera Višņēviča spārnoto teicienu par cāļiem, kurus skaita pavasarī. Līdz tam vēl daudz laika un spēļu, kas pārbaudīs - cik esam gatavi fiziski un, galvenais, mentāli. Ceru, ka noturēsim līmeni," secina Sirsniņš.

Kluba vadība ir ļoti saprotoša, vispirms prasot nevis uzvaras, bet gan cīņu par katru laukuma centimetru, kas piesaista arī skatītājus. "Prieks, ka viņu ir daudz un kļūst aizvien vairāk. Bet palielinās spiediens no preses, arī pretiniekiem - katra komanda tagad cenšas kļūt par to, kas mums sagādās pirmo zaudējumu. Decembra beigas mums būs grūtas - šosestdien izbraukums uz Tartu, bet tad uz Ogri brauks "Ventspils" un "VEF Rīga". Centīsimies. Bet medaļas skaitīs pavasarī," stāsta Sirsniņš.

Par Latvijas-Igaunijas līgas pirmā mēneša labāko spēlētāju tika atzīts Sirsniņa komandas biedrs Kristaps Dārgais.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu