Girgensons minūtē gūst vārtus un veic rezultatīvu piespēli pret NHL čempioni

CopyDraugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: Reuters/ScanPix

Zemgus Girgensons naktī uz trešdienu (pēc Latvijas laika) minūtes laikā guva vārtus un veica rezultatīvu piespēli mačā pret Nacionālās hokeja līgas (NHL) pagājušās sezonas čempioni.

Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda savā laukumā ar rezultātu 5:2 (1:1, 1:0, 3:1) pārspēja Stenlija kausa īpašnieci Sentluisas "Blues", kas piedzīvoja 3. zaudējumu pēc kārtas.

Latvijas hokejists laukumā pavadīja nepilnas 16 minūtes (2:22 skaitliskajā mazākumā), izpildīja 2 metienus pa pretinieku vārtiem un izdarīja 2 spēka paņēmienus.

Spēles pēdējā minūtē Girgensons pamanījās gan gūt vārtus, gan izpildīt rezultatīvu piespēli, kad Džeks Aikels izcēlās ar precīzu metienu 2 sekundes pirms beigu sirēnas.

Girgensons un Aikels ripu ieraidīja tukšos vārtos, kad pretinieku komandas vārtsargs bija nomainīts pret laukuma spēlētāju.

Pašlaik 25 gadus vecais Latviešu uzbrucējs spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Girgensons šosezon 32 mačos guvis 5 vārtus un veicis 4 rezultatīvas piespēles, sakrājot pozitīvu lietderības koeficientu +3.

Aizvadītajā mačā "Sabres" labā Aikels guva 2 vārtus, pagarinot savu rezultativitātes sēriju - 14 spēlēs pēc kārtas viņš atzīmējies ar vismaz 1 punktu, kas ir amerikāņu uzbrucēja karjeras rekords.

Vēl uzvarētājiem vārtus guva Johans Larsons un Sems Reinhārts, bet Viktors Olofsons atzīmējās ar 2 rezultatīvām piespēlēm.

Bufalo vārtsargs Līnuss Ulmārks atvairīja 28 pretinieku metienus. Viņš arī tika atzīts par spēles spožāko zvaigzni.

"Sabres" ar 36 punktiem 32 spēlēs ieņem 7. vietu Austrumu konferences turnīra tabulā.

Savukārt līgas čempione "Blues" ar 42 punktiem 32 mačos ir Rietumu konferences līdervienība.

Turpretī zaudējumu otrdien cieta uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", kas mājās ar 1:4 (1:0, 0:3, 0:1) atzina Monreālas "Canadiens" pārākumu.

"Penguins" vienībai pārtrūka trīs uzvaru sērija.

Trešajā minūtē 1:0 laukuma saimnieku labā panāca Džeiks Gencels, bet atlikušajā laikā vārtus guva tikai viesi. "Canadiens" rindās ar 1+1 atzīmējās Tomāšs Tatars, Džoels Armija, Šī Vēbers un Brendans Galahers.

Bļugers nospēlēja 14 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, zaudēja vienu ripu, pārtvēra trīs piespēles un uzvarēja desmit no 15 iemetieniem, tiekot pie neitrāla lietderības koeficienta.

Latvijas uzbrucējs savā otrajā NHL sezonā 31 mačā guvis trīs vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderību -2.

"Penguins" ar 38 punktiem 31 spēlē ieņem sesto vietu Austrumu konferencē, bet aiz Pitsburgas vienības ar 36 punktiem 32 dueļos ir "Sabres".

Latvijas uzbrucēju komandas nākamās spēles aizvadīs ceturtdien, kad "Sabres" savā laukumā uzņems Nešvilas "Predators", bet "Penguins" mājās cīnīsies ar vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvēto Kolumbusas "Blue Jackets".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu