Bertāns pārspējis Biedriņa karjeras rekordu NBA (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns pēc savu rezultativitātes un tālmetienu rekordu labošanas secina, ka darījis tikai savu darbu, lai palīdzētu komandai uzvarēt.

Bertāns otrdien guva 32 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, labojot divus karjeras rekordus un kļūstot par rezultatīvāko Vašingtonas "Wizards" komandas spēlētāju šajā mačā.

"Wizards" viesos ar rezultātu 107:114 (20:28, 28:25, 27:29, 32:32) zaudēja Šarlotas "Hornets" komandai, ciešot sesto neveiksmi pēdējās septiņās spēlēs.

Latvijas basketbolistu rezultativitātes rekords NBA ir 40 punkti, ko pirms vairāk nekā diviem gadiem sasniedza Kristaps Porziņģis.

Otrdien Bertāns pārspēja Andri Biedriņu, kurš 2006.gadā vienā no spēlēm guva 31 punktu, kas ir viņa NBA rezultativitātes rekords.

"Tikai centos darīt savu darbu. Viņi centās mani segt ciešāk, bet es mēģināju atbrīvoties no aizsega vai savilkt aizsardzību uz sevi, lai atbrīvojas kāds cits. Domāju, ka beigās bija daudz brīvu metienu. Ja tie iekristu, mēs būtu uzvarējuši spēlē," pēc spēles sarunā ar žurnālistiem stāstīja Bertāns.

Liela loma viņa tālmetienu precizitātē ir darbam, kas tika ieguldīts, spēlējot Serbijā.

"Jau tad tiku uzskatīts par labu metēju, un komandas mani sedza tāpat, kā tas bija šovakar. Serbijā man bija treneris, kurš lika pildīt trakus uzdevumus. Citi treneri, piemēram, lika mest pāri paceltai slotai. Vai arī metienu treniņos bija jāvelk dārza cimdi, vai jāmet ar aizsietu aci. Esmu to visu redzējis," stāstīja Bertāns.

Trešās un ceturtās ceturtdaļas mijā Bertāns kopā guva 15 punktus.

"Groza stīpa ir milzīga, un ļauju bumbai lidot. Tāda sajūta, ka visi metieni, kurus izdaru, kritīs iekšā," pauda latviešu basketbolists.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 30 minūtes un trīs sekundes, kuru laikā realizēja trīs no sešiem divpunktu metieniem, astoņus no 12 tālmetieniem un abus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja vienu metienu, un trīs reizes pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par 17 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija otrs labākais rezultāts komandā.

Iepriekšējo karjeras rekordu, 28 punktus, viņš guva pērn janvārī pret Sakramento "Kings". Savukārt iepriekšējo tālmetienu rekordu - septiņus - viņš sasniedza pirms piecām dienām pret Filadelfijas "76ers".

Bertāns šosezon laukumā devies 23 mačos, kuros caurmērā guvis 15,7 punktus, izcīnījis 4,7 atlēkušās bumbas un veicis 1,6 rezultatīvas piespēles. Rūjienietis grozā raidījis 46,5% tālmetienu, kas ir piektais labākais rādītājs līgā.

"Wizards" ar septiņām uzvarām 23 spēlēs ieņem 12. vietu Austrumu konferencē.

Nākamo spēli Vašingtonas vienība aizvadīs sestdien, kad viesosies pie Memfisas "Grizzlies".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu