Bijušais Rīgas "Dinamo" vārtsargs Biļalovs gandarīts par saņemto izsaukumu uz izlasi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Timurs Biļalovs
Timurs Biļalovs Foto: Zane Bitere/LETA

Bijušais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" vārtsargs Timurs Biļalovs paudis gandarījumu pa saņemto izsaukumu uz Krievijas izlasi, jo tas ir augstvērtīgs viņa padarītā darba novērtējums.

24 gadus vecais Biļalovs pagājušajā KHL sezonā bija Rīgas "Dinamo" pamatvārtsargs, bet šosezon jau ir Kazaņas "Ak Bars" pirmais numurs.

Vārtsargs iepriekš četrus maču aizvadījis Krievijas U-20 izlasē, bet šonedēļ varētu debitēt pieaugušo valstsvienībā. Komandai jāaizvada spēles tradicionālajā "Pirmā kanāla" kausā.

"Brīnišķīgas sajūtas! Prieks, ka mans ieguldītais darbs ir novērtēts ar izsaukumu uz izlasi. Vēl nezinu, kurā mačā sargāšu vārtus. Uz izlasi esmu izsaukts pirmo reizi, tāpēc man vienalga [pret ko spēlēt]. KHL ir KHL. Te [izlasē] ir pavisam cits līmenis," intervijā portālam "allhockey.ru" sacīja Biļalovs.

Hokejists pauda, ka labprāt izmēģinātu savus spēkus arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL), bet vēl nav saņēmis šādu uzaicinājumu.

Nesen Biļalovu atzina par KHL labāko vārtsargu novembrī. Viņš novembrī un oktobrī "sausā" nostāvēja 316 minūtes un deviņas sekundes no vietas, kas ir KHL un Krievijas čempionātu rekords. Gada priekšpēdējā mēnesī viņš uzvarēja četros no sešiem mačiem, divreiz paliekot uz "nulles".

Novembrī krievu vārtsargs atvairīja 96,18% metienu un vidēji 60 minūtēs ielaida 0,93 ripas, abos statistikas rādītājos ieņemot pirmo vietu.

Šajā sezonā Biļalovs KHL aizvadījis 16 mačus, kuros vidēji zaudējis 1,10 ripas, atvairot  95,7% pretinieku metienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu