Porziņģa pārstāvji vēlējušies, lai viņš kļūst par Kuruca komandas biedru

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: instagram/kporzee

Kristaps Porziņģis kopā ar savu brāli un menedžeri Jāni Porziņģi gada sākumā pieprasījuši maiņu no Ņujorkas "Knicks" un četriem sevis izvēlētiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubiem, savā "Twitter" kontā, atsaucoties uz basketbola apskatniekiem Eidrianu Vožnarovski un Ramonu Šelbērnu, trešdien ziņoja Kristofers Lavinjo.

Porziņģis no Ņujorkas "Knicks" uz Dalasas "Mavericks" tika aizmainīts 2019.gada 31.janvārī, kopā ar latviešu basketbolistu uz Dalasu ceļojot arī Timam Hārdevejam junioram, Kortnijam Lī un Trejam Burkam, bet Ņujorkas klubam iegūstot Deandrē Džordanu, Denisu Smitu junioru, Vesliju Metjūsu un divas izvēles tiesības drafta pirmajā kārtā.

"Porziņģis un viņa brālis Jānis, kas ir arī viņa aģents, janvārī plānoja tikšanos ar "Knicks" kluba vadību, lai pārrunātu basketbolista nākotni," raksta Lavinjo.

"Tiklīdz brāļi Porziņģi uzzināja, ka klubs apspriež darījumu ar Dalasas "Mavericks", viņi nākamajā rītā tikās ar komandas vadību un pieprasīja maiņu uz vienu no šiem četriem klubiem: Bruklinas "Nets", Losandželosas "Clippers", Toronto "Raptors" vai Maiami "Heat"."

Ņujorkas kluba prezidents Stīvs Milss pēc maiņas darījuma veikšanas paziņoja: "Uzskatām, ka izdarījām pareizi. Kad domā to, kā izveidot labu komandu ilgtermiņā, tu nevēlies noslēgt maksimāli dāsnāko līgumu ar basketbolistu, kurš konkrēti pasaka, ka nevēlas būt šajā klubā. Tas būtu negodīgi pret mūsu organizāciju un faniem."

Milss atklāja, ka Porziņģis maiņas dienā informējis viņu un "Knicks" ģenerālmenedžeri Skotu Periju par nevēlēšanos atrasties šajā klubā. Tikšanās esot ilgusi mazāk nekā piecas minūtes.

Maija beigās "Knicks" prezidents situāciju komentēja plašāk: "Viņš mums norādīja, ka nevēlas būt šeit. Viņš teica: es nepagarināšu līgumu ar "Knicks" un dodu jums septiņas dienas, lai mani aizmainītu, vai arī es došos atpakaļ uz Eiropu. Laimīgā kārtā kopš septembra bija vairāku darījumu iestrādes, un mēs sākām zvanīt, līdzko izgājām no biroja."

Savukārt neilgi pēc maiņas darījuma veikšanas Porziņģis savā sociālā tīkla "Instagram" kontā ierakstīja "patiesība nāks gaismā". Pēcāk šis ieraksts gan tika izdzēsts.

24 gadus vecais Porziņģis "Knicks" pārstāvēja no 2015./2016.gada sezonas. "Knicks" klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Maiņas brīdī Porziņģis jau gandrīz gadu nebija spēlējis ceļgala krustenisko saišu traumas dēļ.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu