Latvijas U-20 hokeja izlase PČ izcīna trešo uzvaru pēc kārtas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas U-20 izlases hokejisti
Latvijas U-20 izlases hokejisti Foto: Latvijas Hokeja federācija

Latvijas U-20 hokeja izlase ceturtdien pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā Minskā savā trešajā spēlē apspēlēja vienaudžus no Slovēnijas.

Latvija sagrāva Slovēniju ar 9:1 (5:0, 1:1, 3:0).

Divus vārtus Latvijai guva Jānis Švanenbergs, kuram arī divas rezultatīvas piespēles, Deniss Fjodorovs un Viktors Jašunovs, pa vieniem - Antons Siņegubovs, Patriks Zabusovs un Miks Tumānovs.

Jau 48.sekundē pēc Ričarda Grīnberga apspēlētās slovēņu aizsardzības rezultātu atklāja Švanenbergs. Pēc nepilnām divām minūtēm vairākumā latvieši izcēlās vēlreiz, vārtus gūstot Siņegubovam, kuram trāpīja vārtsarga atvairītā ripa, ielidojot vārtos. Arī trešie vārti bija vairākuma rezultāts, "golu" iemetot Jašunovam septiņas sekundes pēc vairākuma beigām. Jau pēc 11 ar pusi spēlētām minūtēm rezultāts bija kļuvis graujošs - 5:0, pirmo ripu no vārtiem ķeksējot ārā laukumā nākušajam slovēņu rezerves vārtsargam.

Latvieši pirmajā periodā spēlēja kombinacionāli un skaisti, pretinieku vārtsargam raujoties vaiga sviedros. Otrajā trešdaļā Latvija samazināja apgriezienus, slovēņiem vienus vārtus vairākumā atgūstot. Trešajā periodā Latvijas izlases vārtos Jāni Vori nomainīja Bruno Brūveris, kurš ripu savos vārtos neielaida. Mačs beidzās ar izspēli līdz tukšiem vārtiem vairākumā divas minūtes pirms spēles beigām, ar izšķirošo piespēli Jašunovam nepaskopojoties Ričardam Grīnbergam, - 9:1.

Par labāko spēlētāju Latvijas komandā Fjodorovs, Slovēnijai - 14.numurs Martins Bohincs.

Pirmajā cīņā pirmdien Latvija ar 3:0 apspēlēja Dāniju, bet otrdien papildlaikā ar 3:2 uzveica mājiniekus baltkrievus.

Otrā mačā Austrijas U-20 izlase ar 4:2 (1:1, 2:1, 1:0) uzvarēja vienaudžus no Dānijas. Rezultatīvākais austriešu rindās bija Benjamins Baumgartners, kurš izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, bet divus rezultativitātes punktus iekrāja Senna Pēters (2+0) un Pauls Hūbers (0+2).

Tikmēr mājinieki baltkrievi ar 2:3 (0:2, 1:0, 1:0, 0:1) papildlaikā piekāpās Norvēģijas U-20 izlasei. Uzvarētāju rindās ar vārtu guvumiem izcēlās Jūnatans Hafsmo, Lars Rodne un Jūnatans Hermansons, kura rēķinā uzvaru nesošais metiens, bet Baltkrievijas izlasē izcēlās Vitālijs Pinčuks un Jevgēņijs Oksentjuks.

Pēc trim aizvadītām spēlēm ar astoņiem punktiem pirmo vietu ieņem Latvija, tālāk ar sešiem seko Austrija, pa pieciem punktiem iekrājušas Norvēģija un Baltkrievija, Dānijai par trim mazāk, bet pie viena punkta tikusi Slovēnija.

Pasaules čempionāts pirmās divīzijas A grupā norisināsies līdz svētdienai. Piektdien Latvijai paredzēta spēle ar Austriju un 15.decembrī ar Norvēģiju.

Vislielākā pārstāvniecība šā gada Latvijas U-20 izlases sastāvā ir no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga". Kopumā šajā valstsvienībā spēlē 14 "Rīgas" hokejisti.

Gatavošanos pasaules čempionātam Latvijas U-20 izlase uzsāka novembrī. Kārļa Zirņa padotie vispirms aizvadīja treniņspēli ar Hokeja skolas "Rīga" komandu, kur tika izcīnīta uzvara ar 3:2 pēcspēles metienos. Savukārt pēcāk latvieši ar 9:2 sagrāva Austriju.

Jau ziņots, ka Latvijas izlasei nepalīdzēs šovasar Nacionālajā hokeja līgā (NHL) draftētais vārtsargs Artūrs Šilovs. Tāpat šī hokejista vienaudzis ir rezultatīvais aizsargs Arvils Bergmanis, kurš dzimis 1999.gada pašā nogalē, bet šajā turnīrā drīkst spēlēt hokejisti, kuri dzimuši 2000.gadā un vēlāk.

Kārlim Zirnim arī šajā sezonā asistē amerikāņu speciālists Frenciss Anzalone. Tāpat asistenta pienākumus pilda Raimonds Vilkoits un vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš. Tikmēr par U-20 valstsvienības fizisko sagatavotību, kā ierasts, atbildīgs Ēriks Visockis. Arī šajā sezonā U-20 ģenerālmenedžera pienākumi uzticēti Jurim Opuļskim.

Gatavojoties pasaules čempionātam Minskā, Latvijas U-20 izlase maijā piedalījās Melnās jūras kausa izcīņā, augustā aizvadīja treniņnometni "Inbox.lv" ledus hallē, bet novembrī startēja četru nāciju turnīrā Bobrujskā, Baltkrievijā.

Iepriekšējā gadā Latvijas izlase Vācijas pilsētā Fisenē pirmās divīzijas A grupā finišēja ceturtajā vietā sešu komandu konkurencē, tāpēc arī šogad spēlē pirmajā divīzijā. Uz elites divīziju tiks grupas uzvarētāji.

Vēl 2017.gada sākumā Latvija spēlēja elites divīzijā, taču zaudēja visās spēlēs, kas lika izkrist uz līmeni zemāku turnīru.

Latvijas U-20 valstsvienības spēlētāju saraksts:

vārtsargi - Bruno Brūveris, Jānis Voris (visi - "Rīga");

aizsargi - Artūrs Brikmanis, Ernests Ošenieks, Rūdolfs Spilva, Miks Tumānovs, Ņikita Mateiko (visi - "Rīga", MHL), Harijs Brants ("Acadie-Bathurst Titan", QMJHL), Patriks Ozols ("Lone Star Brahmas", NAHL);

uzbrucēji - Raivis Ansons ("Baie-Comeau Drakkar", QMJHL), Deniss Fjodorovs, Ričards Grīnbergs, Antons Siņegubovs, Kristaps Skrastiņš, Jānis Švanenbergs, Patriks Zabusovs, Kārlis Bucenieks (visi - "Rīga", MHL), Ričards Fomins ("Liepāja"), Viktors Jašunovs ("Sodertalje SK J20", Zviedrija), Rūdolfs Polcs ("Val-d'Or Foreurs", QMJHL), Ralfs Jevdokimovs (Daugavpils "Dinaburga"), Gļebs Prohorenkovs, Raimonds Mikus Vītoliņš (abi - Hokeja skola "Rīga").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu