U-20 izlases hokejists Švanenbergs: Pagaidām viss iet no rokas

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Švanenbergs
Jānis Švanenbergs Foto: hockey.by

Latvijas U-20 hokeja izlase ir ļoti motivēta cīņā par ceļazīmi uz pasaules čempionāta augstāko divīziju, atzīst uzbrucējs Jānis Švanenbergs.

Latvija ceturtdien pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas mačā ar 9:1 (5:0, 1:1, 3:0) sagrāva Slovēniju.

"Komanda ir ļoti motivēta. Mūsu mērķis ir uzvarēt šajā divīzijā. Pagaidām viss mums iet no rokas, cenšamies realizēt savus momentus un uzvarēt katrā spēlē," Baltkrievijas Hokeja federācija citē Švanenberga teikto.

Iepriekšējā mačā Latvija ar 3:2 pagarinājumā uzvarēja vienu no favorītēm Baltkrieviju.

"Pagaidām vēl neko neesam uzvarējuši, izņemot pāris spēles. Tagad, protams, esam motivēti uzvarēt atlikušajās divās spēlēs un rindas kārtībā arī triumfēt turnīrā," pauda Švanenbergs.

"Mums ir pietiekami daudz motivācijas," atkārtoja Švanenbergs. "Ļoti daudz pievēršam uzmanību pretinieku izpētei - viņu spēles stilam un kombinācijām. Cenšamies būt gatavi katram mačam," uzsvēra Švanenbergs.

Tikmēr Latvijas izlases galvenais treneris Kārlis Zirnis atzīmēja, ka komanda bijusi gatava mačam un jau pirmajās minūtēs nokārtojusi spēles rezultātu. "Nepatika spēle otrajā periodā, bet pirmajā un trešajā izskatījāmies labi. Lielais pārsvars ļāva izmantot visus spēlētājus," skaidroja Zirnis.

Piektdien Latvijai pretī stāsies Austrija. "Tā būs jau pavisam cita spēle citā dienā. Vienkārši atpūtīsimies un gatavosimies," atzina Zirnis.

Pirmos divus periodus vārtos stāvēja Jānis Voris, bet trešajā ripas ķēra Bruno Brūveris. "Gribējām vārtsargu mainīt jau pēc pirmā perioda. Taču Jānis gribēja nospēlēt vēl vienu trešdaļu, lai labāk sagatavotos rītdienas mačam," atklāja Zirnis.

Spēle sākās ļoti agri, plkst.12.30 pēc vietējā laika. "Komandas grafiks nedaudz pamainījās, bet nekas traks nebija," komentēja Zirnis.

Rītdienas pretiniekus austriešus latvieši pārbaudes spēlē pirms čempionāta sagrāva ar 9:2. "Tā jau ir pagātne. Spēle sāksies ar rezultātu 0:0. Jau puišiem teicām, ka tas būs pavisam cits hokejs," atzīmēja Zirnis.

Salīdzinot ar iepriekšējām divām spēlēm šajā Latvija beidzot realizēja vairākumus un guva divus vārtus nevienādos sastāvos. "Momenti mums bija arī iepriekšējās spēlēs, bet iemetām tikai tagad. Ripa šodien ļoti labi "staigāja". Malači, ka realizēja savas iespējas," uzteica Zirnis.

Čempionātā līdere ar astoņiem punktiem trīs spēlēs ir Latvija, kurai ar četriem punktiem divos dueļos seko Baltkrievija. Tālāk ar trim punktiem ir Norvēģija un Austrija, divi punkti ir Dānijai, bet viens - Slovēnijai.

Pirmajā cīņā pirmdien Latvija ar 3:0 apspēlēja Dāniju, bet otrdien papildlaikā ar 3:2 uzveica mājiniekus baltkrievus.

Pasaules čempionāts pirmās divīzijas A grupā norisināsies līdz svētdienai. 13.decembrī Latvijai paredzēta spēle ar Austriju un 15.decembrī - ar Norvēģiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu