Kuruca "Nets" atsakās no pieredzējušā aizsarga Šamperta

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Imāns Šamperts
Imāns Šamperts Foto: AFP / Scanpix

Latviešu basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bruklinas "Nets" atbrīvojusi pieredzējušo aizsargu Imānu Šampertu, ziņo "The Athletic" žurnālists Šems Karanija.

Šis solis veikts, lai komandas pieteikumā atbrīvotos vieta vieglajam uzbrucējam Vilsonam Čendleram, kurš svētdien varēs atgriezties laukumā pēc 25 maču diskvalifikācijas.

Šamperts "Nets" komandai pievienojās pirms mēneša un laukumā devās 13 mačos, kuros vidēji nepilnās 19 minūtēs guva 4,2 punktus un veica 2,6 rezultatīvas piespēles. 

Šamperts iepriekšējā sezonā pārstāvēja Sakramento "Kings" un Hjūstonas "Rockets" komandas, otrajā no tām būdams būtisks rotācijas spēlētājs "play-off" cīņās.  29 gadus vecais basketbolists vidēji mačā guva 7,5 punktus, izcīnīja 3,0 atlēkušās bumbas un veica 1,8 rezultatīvas piespēles. Tāpat viņš realizēja 34,8% tālmetienu.

Ar savām aizsardzības spējām pazīstamais Šamperts no 2015. līdz 2018.gadam pārstāvēja Klīvlendas "Cavaliers", palīdzot tai sasniegt četrus NBA finālus un 2016.gadā izcīnīt čempiontitulu. Pirms tam viņš trīsarpus sezonas spēlēja Ņujorkas "Knicks" komandā.

Tikmēr 32 gadus vecais Čendlers "Nets" komandai pievienojās jūlijā, bet augusta beigās viņš par aizliegto vielu lietošanu saņēma 25 spēļu diskvalifikāciju. Iepriekšējā sezonā viņš Filadelfijas "76ers" un Losandželosas "Clippers" rindās 51 duelī caurmērā guva 6,0 punktus, izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas un veica 1,6 rezultatīvas piespēles.

"Nets" ar 13 uzvarām 24 spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu