Kivleniekam uzvara Nāciju kausā pirms Pasaules kausa trešā posma pamatsacensībām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Inārs Kivlenieks
Inārs Kivlenieks Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks ceturtdien Vistleras trasē Kanādā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa trešā posma Nāciju kausā.

Kivlenieks Vistleras trasi veica 50,634 sekundēs, otrās vietas ieguvēju, olimpisko čempionu Dāvidu Glairšeru no Austrijas, pārspējot par astoņām sekundes tūkstošdaļām.

Tikmēr Riks Kristens Rozītis no tautieša atpalika 0,247 sekundes, kas deva astoto vietu un ceļazīmi uz pamatsacensībām.

Posma pamatsacensībās vieta nodrošināta Kristeram Aparjodam.

Savukārt sieviešu sacensībās Ulla Zirne ieņēma vien 13.vietu, taču ar to pietika, lai kvalificētos pamatsacensībām. Uzvarētājai Anna Beiraiterei no Vācijas viņa zaudēja 0,393 sekundes.

Pamatsacensības vietu jau bija nodrošinājušas Kendija Aparjode un Elīza Cauce. 

Divniekos Latviju pārstāvēs Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, kuriem nebija jāpiedalās Nāciju kausā.

Piektdien spēkosies vīrieši un sievietes, bet sestdien būs vīriešu divnieku mači un Sprinta kausa sacensības.

Pēc šī etapa būs gandrīz mēneša pārtraukums līdz janvāra vidum, kad Altenbergā, Vācijā tiks aizvadīts ceturtais posms. 18. un 19.janvārī Lillehammerē, Norvēģijā norisināsies Eiropas čempionāts, kas reizē būs arī piektais posms, bet janvāra pēdējā nedēļas nogalē pasaules labākie kamaniņu braucēji pulcēsies Siguldā uz sezonas sesto posmu.

Septītais posms norisināsies Oberhofā, Vācijā februāra pirmajā nedēļas nogalē, bet sezonas kulminācija gaidāma 14. līdz 16.februārī, kad Soču olimpiskajā trasē tiks sadalītas pasaules čempionāta godalgas. Astotais posms februāra otrajā pusē notiks Altenbergā, Vācijā, bet sezonas noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts Kēnigszē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu