NBA G līgai nākamsezon pievienosies komanda no Meksikas

CopyDraugiem X Whatsapp
NBA G līgas logo.
NBA G līgas logo. Foto: https://gleague.nba.com/

Nākamajā sezonā debiju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) attīstības jeb G līgā debiju piedzīvos komanda no Meksikas, kas būs pirmā vienība šajā turnīrā, kura nepārstāv kādu no Ziemeļamerikas valstīm, vēsta NBA.

Ar šādiem jaunumiem ceturtdien klajā nāca NBA komisārs Edams Silvers, labos jaunumus paziņojot īsi pirms spēles starp Dalasas "Mavericks" un Detroitas "Pistons", kas tika aizvadīta Mehiko.

Meksikas komandas nosaukums būs "Capitanes". Šī būs jau 29. komanda čempionātā, un tās mājvieta būs Mehiko pilsētā esošā "Juan de la Barrera" arēna.

"Atvedot G līgas komandu uz Meksiku, mēs veica vēsturisku soli. Tas pierāda, ka novērtējam fanu mīlestību pret šo spēli," teica Silvers. "Ar sajūsmu uzņemam "Capitanes" NBA ģimenē."

Gandarīts par šādu soli bija arī G līgas vadītājs Šarefs Abdurs-Rahims. "NBA jau ilgu laiku ir koncentrējusies uz savas atpazīstamības veicināšanu Latīņamerikas valstīs. Līdz ar Meksikas komandas pievienošanos, NBA sper lielu solu pretim savas vīzijas realizēšanā. Ar nepacietību gaidām "Capitanes" spēles Meksikā," teica Abdurs-Rahims.

"Capitanes" dibināta 2016.gadā, un pašlaik tā spēkojas Meksikas spēcīgākajā basketbola čempionātā. Sākot ar nākamo sezonu, Meksikas komanda turpmākos piecus gadus spēlēs G līgā.

2020./21.gada sezona tiks atklāta nākamā gada novembrī, bet kalendārs būs zināms augustā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu