Zirnis: Mūsu disciplīna bija šausmīga (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Kārlis Zirnis
Kārlis Zirnis Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlases disciplīna piektdienas mačā bija vienkārši drausmīga, pēc zaudējuma secina valstsvienības galvenais treneris Kārlis Zirnis.

Latvija piektdien pasaules čempionātā pirmās divīzijas A grupas mačā ar 1:2 zaudēja Austrijai, kā dēļ pamatīgi apgrūtināja sev atgriešanos elites divīzijā. 

Latvija šajā mačā tika pie 60 soda minūtēm, no kurām viens bija 20 minūšu sods, bet divi - desmit minūšu sodi. Tikmēr pretinieki iekrāja vien četras soda minūtes.

"Esmu vīlies par komandas spēli un disciplīnu. Gatavojāmies šai spēlei un zinājām, cik svarīga tā ir, bet mūsu disciplīna bija vienkārši šausmīga," "Belarushockey.com" citē Zirņa teikto.

Viņš uzreiz pēc spēles atteicās minēt konkrētus iemeslus nedisciplinētajai spēlei. "Daudzi no tiem bija pēc svilpes, tā darīt nedrīkst. Saprotu, ka tā ir spēle, bet šāda pārkāpuma dēļ pirmajā periodā nonācām trijatā pret pieciem. Pēc tam ļoti grūti atspēlēties un noturēt disciplīnu," skaidroja Zirnis.

Lai Latvija nodrošinātu vietu elites grupā, tai svētdien pamatlaikā jāuzvar Norvēģija, cerot uz to, ka Austrija neiegūs vairāk par punktu pret turnīra pastarīti Slovēniju. 

"Par to vēl neesmu domājis, šobrīd esmu sašutis par šodienas spēli. Spēlējot ar sliktu disciplīnu, zaudējam tempu. Atrodoties mazākumā, kādam spēles laiks ir lielāks, citam - mazāks. Trešajā periodā atguvām ritmu līdz atkal bija noraidījumi," atzīmēja Zirnis.

Pēc mača finālsvilpes 20 minūšu sodu par tiesnešu aizskaršanu saņēma Latvijas izlases kapteinis Deniss Fjodorovs.

"Par to ar viņu parunāsim. Puišiem ir 19-20 gadi, viņi ir emocionāli. Tā ir dzīve, ko viņi mācās. Zinu, ka viņš ir ļoti emocionāls, taču viņš ir arī labs kapteinis. Tā viņam būs laba mācība nākotnei," pauda Zirnis.

Līdz ar zaudējumu Latvijas izlase ar astoņiem punktiem ir otrajā pozīcijā, par vienu atpaliekot no austriešiem. Tālāk ar pieciem punktiem seko Baltkrievija un Norvēģija, Dānijai ir divi punkti, bet par vienu mazāk nopelnījusi Slovēnija.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu