Melbārža četrinieku ekipāžai septītā vieta Eiropas kausa posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas bobslejisti
Latvijas bobslejisti Foto: Viesturs Lācis/IBSF

Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža ar stūmējiem Edgaru Pirogu, Edgaru Nemmi un Māri Priekuli svētdien Vācijā notiekošajā Eiropas kausa trešajā posmā izcīnīja septīto vietu otrajās četrinieku sacensībās.

Melbārža kvartets pirmajā braucienā startā uzrādīja sesto rezultātu (5,28 sekundes), bet finišā latviešiem bija desmitā vieta. Otrajā braucienā starts nedaudz pieticīgs (5,30), kas bija 11. labākais laiks, toties finišā Latvijas bobs uzrādīja ceturto rezultātu.

Uzvaru svinēja vācietis Benets Bihmillers, kuram braucienos bija trešā un otrā vieta. Viņš par nieka sekundes simtdaļu pārspēja sava tautieša Riharda Elsnera pilotēto ekipāžu, bet trešais ar 0,36 sekunžu deficītu bija itālis Patriks Baumgartners.

Tikai sekundes simtdaļu aiz goda pjedestāla bija Krievijas un Vācijas četrinieki, kamēr Melbārdis uzvarētājam zaudēja pussekundi, bet pirmais trijnieks bija 0,14 sekunžu attālumā. Svētdien startēja 18 ekipāžas.

Sestdien Melbārža pilotētais četrinieks izcīnīja astoto vietu. Pirms tam piektdien Melbārža un Intara Dambja divnieku ekipāža otrajā braucienā krita un ieņēma 19.pozīciju, kamēr pilots Dāvis Kaufmanis ar stūmēju Arni Bebrišu ieņēma devīto pozīciju, vietu zemāk bija Helvijs Babris un Edgars Nemme, bet ceturtais Latvijas divnieks Emīls Cipulis un Ivo Dans Kleinbergs pirmajā braucienā krita un finišēja 26.vietā.

Melbārdis sacensību apritē atgriezās novembra beigās, kad izcīnīja otro vietu Eiropas kausa pirmajās divnieku sacensībās, bet četriniekos bija astotais. Otrajā etapā viņš divniekos bija otrais un ceturtais, bet četriniekos - piektais.

Nākamajā nedēļā bobslejisti cīnīsies Kēnigszē trasē Vācijā.

Olimpiskais čempions Oskars Melbārdis līdz Jaunajam gadam startēs Eiropā un pēc tam ar treneri lems par Latvijas izlases sastāvu startiem pasaules un Eiropas kausa sacīkstēs janvārī un februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu