Trīs Latvijas kamaniņu ekipāžas pirmajā pieciniekā PK junioriem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kamaniņu braucējs Gints Bērziņš
Kamaniņu braucējs Gints Bērziņš Foto: Ilmārs Znotiņš (Latvijas Kamaniņu sporta federācija)

Trīs Latvijas jauno kamaniņu braucēju ekipāžas svētdien Altenbergas trasē Vācijā ieņēma vietas pirmajā pieciniekā Pasaules kausa (PK) posmā junioriem.

Junioru konkurencē jauniešu A grupas braucējs Gints Bērziņš pirmajā braucienā bija septītais, bet otrajā uzrādīja ātrāko laiku, summā izcīnīdams ceturto vietu. Viņš uzvarētājam Matīasam Ertelam no Vācijas divu braucienu summā zaudēja 0,184 sekundes.

Sacensībās piedalījās 22 kamaniņu braucēji.

Junioru meiteņu sacensībās Elīna Vītola braucienos ieņēma divas sestās vietas, bet summā bija piektā. Viņa uzvarētājai Džesikai Degenhartai no Vācijas divu braucienu summā zaudēja 0,631 sekundi.

Tikmēr Signe Bērziņa palika nepārspēta startā, bet braucienos bija devītā un desmitā, kas summā deva desmito pozīciju un 0,795 sekunžu deficītu pret uzvarētāju. Meiteņu konkurencē startēja 21 sportiste.

Savukārt divnieku sacensībās Eduards Ševics - Mikeļševics/Lūkass Krasts braucienos guva ceturto un piekto vietu, bet summā viņi bija ceturtie un uzvarētājiem Maksam Ēvaldam/Jākobam Janušam no Vācijas zaudēja 1,106 sekundes. Divniekos piedalījās 11 ekipāžas.

Labākos rezultātus uzrādījuši latvieši startēja stafetē, kur izcīnīja trešo vietu četru komandu konkurencē. Junioru vieniniekos labāko rezultātu uzrādīja Bērziņš.

Sestdien notika sacensības jauniešiem A grupā, kur Kaspars Rinks izcīnīja sudrabu, bet duetā ar Ardi Liepiņu bija pirmie divniekos, kur otro vietu ieņēma Krišjānis Brūns Vitālijs Jegorovs. Meitenēm Frančeska Bona bija astotā, Zane Kaluma desmitā, bet Justīne Maskale ieņēma 13.vietu, kamēr divniekos Viktorija Ziediņa/Selīna Zvilna ieņēma desmito pozīciju.

Jauniešu A grupā startē no 2002. līdz 2004.gadam dzimuši sportisti, bet junioru grupā cīnās 2000. un 2001.gada dzimuši kamaniņu braucēji.

Bērziņš sezonas ievadā jauniešu A grupā izcīnījis divas uzvaras, kā arī guvis otro un trešo pozīciju.

Bērziņš iepriekšējā sezonā uzvarēja trijos no sešiem Pasaules kausa posmiem, bet pārējos trijos etapos viņš bija otrais. Zīmīgi, ka trīs uzvaras nāca tieši noslēdzošajos posmos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu