"Ogres" basketbolisti turpina uzvaru gājienu Latvijas-Igaunijas līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Dārgais
Kristaps Dārgais Foto: Jānis Martels (www.estlatbl.com)

"Ogres" un "Latvijas Universitātes" komandas svētdien svinēja uzvaras "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) regulārā čempionāta spēlēs.

Ogrēnieši viesos ar rezultātu 97:76 (26:19, 34:16, 21:19, 16:22) pārspēja "Tartu Universitātes" basketbolistus.

Latvijas komandā ar 20 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Kristaps Dārgais, 18 punkti bija Džeimsam Beitmonam, 16 punktus guva Kaspars Bērziņš, 15 punkti bija Rihardam Zēbergam, bet 13 punktus guva Nikolajs Zotovs.

Mājiniekiem 21 punktu guva Adoms Drungils.

"Ogre" šīs sezonas 14 cīņās joprojām nav iepazinusi zaudējuma rūgtumu, tāpat kā to nav jutuši ogrēniešiem cieši uz papēžiem minošie "VEF Rīga" basketbolisti, kuriem par panākumu mazāk. Arī pēdējo panākumu "Ogre" svinēja Igaunijā, ar 102:79 pārspējot Rakveres "Tarvas".

"Tartu Universitātes" sekmēs ir krietni pieticīgākas, 13 mačos tiekot pie četriem panākumiem, kas Tartu basketbolistiem dod 12.vietu līgā 15 komandu konkurencē. Tarto basketbolistiem ir četru zaudējumu sērija, kas iekrāta pret "VEF Rīga", "Liepājas",  "Jūrmala"/"Betsafe" un "Ogres" vienībām.

Iepriekšējās četrās savstarpējās spēlēs iepriekšējās divās sezonās Baltijas līgā un LIBL allaž pārāki bijuši ogrēnieši, taču trijās no četrām spēlēm viņu pārsvars bijis vien trīs līdz seši punkti. Tikai pēdējā tikšanās 2019.gada 9.februārī Ogrē beidzās ar divu ciparu uzvaru - 99:89.

Tikmēr "Latvijas Universitāte" savā laukumā ar rezultātu 83:80 (12:18, 19:17, 24:25, 28:20) apspēlēja Tallinas "Kalev"/TLU komandu.

Studentiem rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Kārlis Žunda, 13 punktus guva Rendijs Feikners, 12 punkti bija Gustavam Kampusam, 11 punktus iemeta Alberts Putāns, bet desmit punkti un 11 rezultatīvas piespēles bija Renāram Birkānam. Komandas jaunieguvums Anrijs Miška 22 minūtēs guva piecus punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas.

Viesiem 17 punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Martina Mažeiķa rēķinā.

Tallinas komanda 13 spēlēs tikusi pie četriem panākumiem, trīs no tiem sakrājot trīs pēdējos mačos pret Valmieras, Tallinas "TalTech" un Pērnavas "Sadam" klubiem. Tomēr visas uzvaras svinētas savā laukumā.

Arī "Latvijas Universitātes" komanda 13 spēlēs tikusi pie trim panākumiem. Pēdējā spēlē Raplā gan ciesta 54:80 sagrāve no "Avis Utilitas".

Pēc šī mača LU ieņem desmito vietu, bet "Kalev"/TLU ir 11.pozīcijā.

Iepriekšējā sezonā LIBL ietvaros gan uzvaras abas komandas savstarpējos mačos svinēja viesos. Vispirms tallinieši ar 66:53 svinēja panākumu Rīgā, uz ko rīdzinieki atbildēja ar 88:84 uzvaru Tallinā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu