"Wizards" ģenerālmenedžeris: Vēlamies paturēt Bertānu komandā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns.
Dāvis Bertāns. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Vašingtonas "Wizards" vadība nevēlas aizmainīt latvieti Dāvi Bertānu, podkāstā "Off the Bench" pastāstīja vienības ģenerālmenedžeris Tomijs Šeperds.

Bertāns šosezon ir viens no diviem Vašingtonas kluba izteiktajiem līderiem. Rūjienietis kopā ar Bredliju Bīlu veido komandas galveno spēka centru.

Šīs sezonas 24 spēlēs Bertāns izcēlies ar vidēji gūtiem 15,4 punktiem, kas arvien vairāk pastiprina runas, ka latvieti varētu aizmainīt uz kādu konkurētspējīgāku klubu.

"Wizards" ģenerālmenedžeris gan podkāstā uzsvēris, ka vienība vēlas Bertānu paturēt savā rīcībā arī nākotnē.

"Vēl vēlamies viņu paturēt. Viņš ir tieši tāds spēlētājs, kādu vēlamies šajā organizācijā. Domāju, ka arī viņš vēlas šeit palikt. Apkārt runā daudz. Noteikti daudzas komandas viņu vēlētos iegūt. Bet vienai, kas to vēlas, viņš jau ir. Esam ļoti apmierināti ar viņa izaugsmi," sacīja Šeperds.

27 gadus vecais Bertāns šajā sezonā realizējis 45,6% izpildīto tālmetienu, vidēji mačā izpildot 8,5 trejačus.

Šeperds arī izteicās, ka citas komandas "var tikai turpināt sapņot" par latvieša iegūšanu.

Latvijas basketbolistam ir spēkā līgums līdz šīs sezonas beigām par atalgojumu 7 miljonu ASV dolāru apmērā. Vasarā rūjienietis var kļūt par neierobežotu brīvo aģentu, uzklausot jebkuras komandas piedāvājumu.

Bertāns vasarā tika aizmainīts no Sanantonio "Spurs" komandas uz "Wizards". Līgas noteikumi paredz, ka viņu nevarēja iesaistīt maiņas darījumos līdz 15. decembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu