NHL klubi interesējas par Rīgas "Dinamo" bijušo vārtsargu Biļalovu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Timurs Biļalovs
Timurs Biļalovs Foto: www.ak-bars.ru

Vairāki Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubi izrādījuši interesi par krievu vārtsargu Timuru Biļalovu, kurš vēl pagājušajā sezonā sargāja Rīgas "Dinamo" komandas vārtus, vēsta "Sportsnet".

Kā vēsta Kanādas medijs, vairākas NHL komandas izrādījušas interesi par Biļalovu, un viena no tām esot Toronto "Maple Leafs".

Pašlaik 24 gadus vecais Biļalovs aizvada fenomenālu sezonu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Kazaņas "Ak Bars".

Novembrī krievu vārtsargs laboja KHL rekordu, nospēlējot 316 minūtes un 9 sekundes nezaudējot nevienus vārtus.

Biļalovs šosezon 16 spēlēs izcīnījis 10 uzvaras. Vairākos statistikas rādītājos viņš ir KHL sezonas līderis - 6 "sausās" spēles, vidēji spēlē vārtos ielaista tikai 1,1 ripa un atvairīti 95,7% metienu.

Viņa līgums ar "Ak Bars" noslēgsies pēc šīs sezonas 30. aprīlī. Biļalovs nav izraudzīts NHL jauno spēlētāju draftā, līdz ar to nevienai no pasaules spēcīgākās hokeja līgas komandām nepieder tiesības uz viņu.

"Sportsnet" atzīmē, ka Biļalova augums (1,79 metri, 79 kg svars) neatbilst tipiskajiem Ziemeļamerikas hokeja parametriem (parasti augums ap 1,90 metriem), tomēr pēdējās trīs sezonas viņš spēlējis labi.

Pagājušajā sezonā Biļalovs izkonkurēja Kristeru Gudļevski cīņā par pirmā vārtsarga lomu Rīgas "Dinamo" sastāvā. Viņš 38 mačos vidēji ielaida 2,18 vārtus un atvairīja 93,0% pretinieku metienu.

Rīgas "Dinamo" un Biļalovs veica sarunas par sadarbības turpināšanu arī šosezon, tomēr krievu vārtsargs karjeru turpina "Ak Bars" komandā, kas šobrīd ir Austrumu konferences un visas līgas līdere KHL čempionātā.

NHL kluba "Maple Leafs" pārliecinoši pirmais numurs vārtos ir dānis Frederiks Andersens, bet otrais ir kanādietis Maikls Hačinsons, kuram sniegums šosezon ir neveiksmīgs - 7 mačos vidēji ielaisti 4,55 vārti un atvairīti 87,5% metienu.

"Maple Leafs" šogad maijā piesaistīja krievu uzbrucēju Iļju Mihejevu, kurš pagājušajā sezonā spēlēja Boba Hārtlija vadītajā Omskas "Avangard".

Var teikt, ka Kanādas klubam KHL hokejista piesaistīšana ir atmaksājusies, jo Mihejevs ar 18 punktiem (5 vārti + 13 piespēles) šobrīd ir ceturtais rezultatīvākais NHL debitants.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu