Porziņģis pēc negaidītās uzvaras: NBA ir trakums (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionāts ir trakums, jo jebkura komanda var uzvarēt jebkuru, pēc negaidītās uzvaras sacīja Kristaps Porziņģis.

Porziņģis naktī uz otrdienu (pēc Latvijas laika) kaldināja Dalasas "Mavericks" komandas uzvaru pret vienu no līgas spēcīgākajiem klubiem Milvoki "Bucks", kas uzvarēja iepriekšējos 18 mačos pēc kārtas.

"NBA ir trakums," pēc mača sacīja Porziņģis.

"Jebkurš var uzvarēt jebkuru. Mēs sev esam izvirzījuši augstus mērķus. Šī šobrīd ir viena no labākajām komandām visā līgā. Mēs vienkārši cīnījāmies un spējām tikt pie uzvaras."

"Bucks" šosezon 15 spēlēs tikai otro reizi piedzīvoja zaudējumu savā laukumā. "Mavericks" komandas uzvaru var uzskatīt par negaidītu, jo traumas dēļ Dalasas vienībai nepalīdzēja šosezon lieliski spēlējošais Luka Dončičs.

"Iespaidīgā 18 spēļu uzvaru sērija demonstrē to, cik laba ir šī komanda. Tomēr viņi neuzvarēs visās spēlēs līdz sezonas beigām. Jutām, ka - izejot laukumā koncentrējušies un pieturoties pie spēles plāna - dosim sev iespēju," teica "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails.

Viņš arī norādīja, ka Dončiča atlabšana no potītes traumas norit labi.

"Mavericks" šosezon pretinieku laukumā izcīnījusi 10 uzvaras 12 spēlēs. Dalasas klubs pārspējis "Bucks", Losandželosas "Lakers", Hjūstonas "Rockets" un Denveras "Nuggets" komandas, kas ir vienas no vadošajām līgā. 

"Bucks" un "Lakers" ir attiecīgi Austrumu un Rietumu konferences līdervienības.

Aizvadītajā mačā "Mavericks" atradās vadībā pret "Bucks" ar 99:91 sešas minūtes pirms spēles beigām. Porziņģis tobrīd trāpīja 2 tālmetienus pēc kārtas, turklāt no liela attāluma - aptuveni 9 metriem. Īsā laika sprīdī Dalasas pārsvars pieauga no 8 līdz 14 punktiem.

"Dažreiz ir sajūta - eh, jāļauj tai (bumbai) lidot. Par otro metienu pat nedomāju. Kā dabūju bumbu, tā uzreiz - būm," sacīja Porziņģis.

25 gadus vecais Porziņģis šosezon 25 mačos vidēji laukumā pavadījis 30,7 minūtes, guvis 17,2 punktus, izcīnījis 9,0 atlēkušās bumbas un bloķējis 2,0 metienus.

"Mavericks" komanda ar 18 uzvarām un 8 zaudējumiem ieņem 3. vietu Rietumu konferencē. Dalasa atpaliek vienīgi no abiem Losandželosas klubiem - "Clippers" (20-8) un "Lakers" (24-3).

Savukārt "Bucks" ar bilanci 24-4 ir Austrumu konferences līdervienība.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu