Krievijas sporta skolas vadītājs: Daudzi gatavi lietot dopingu, lai iegūtu dzīvokli vai mašīnu (9)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Krievijas Olimpiskās komitejas birojs.
Krievijas Olimpiskās komitejas birojs. Foto: AFP / Scanpix

Krievijā daudzi sportisti gatavi lietot dopingu, ja viņiem par to piešķirs mašīnu vai dzīvokli, intervijā "tnv.ru" atzinis kāds vietējās sporta skolas vadītājs.

9. decembrī Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) piesprieda Krievijai četru gadu diskvalifikāciju, aizliedzot šai valstij piedalīties lielākajos sporta forumos.

Tiesa, atlēti varēs startēt zem neitrāla karoga, ja spēs pierādīt to, ka nav saistīti ar dopinga skandālu, kas pēdējos gados pārņēmis Krieviju.

Maskavas sporta skolas "Sambo-70" vadītājs Renāts Laiševs paudis, ka dopings valstī ir problēma, jo sportisti gatavi lietot aizliegtās vielas apmaiņā pret personīgo labklājību.

"Es lepojos, ka mūsu skola tās 50 gadu pastāvēšanas vēsturē ne reizi nav bijusi saistīta ar kādu dopinga pārkāpumu.

Daudziem profesionālajā sportā galvu sagroza nauda un slava. Daudzi gatavi lietot dopingu, lai iegūtu dzīvokli vai mašīnu. Cilvēki domā, ka apmāna citus, bet patiesībā to izdara ar sevi," tiešs bija Laiševs.

Krievijas sporta reputāciju sabojāja 2014.gada olimpisko spēļu dopinga skandāls, kurā tika atklāta liela mēroga valsts atbalstīta dopinga programma, lai uzlabotu valsts spējas iegūt vairāk medaļu spēlēs savās mājās.

2016.gada vasaras olimpiskajās spēlēs Krievijas vieglatlētiem jau tika liegta iespēja startēt, bet citos sporta veidos krieviem šāda iespēja vēl bija.

Diskvalifikācijas apjoms tika palielināts 2018.gada ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā, lai gan tie Krievijas atlēti, kuri varēja pierādīt savu nevainīgumu, drīkstēja startēt kā neitrālie sportisti zem olimpiskā karoga.

Neskatoties uz četru gadu diskvalifikāciju, Krievijas vīriešu futbola izlase nākamgad varēs piedalīties 2020. gada Eiropas čempionātā. Šis turnīrs notiks 12 valstīs 12 pilsētās, tostarp spēles tiks aizvadītas arī Krievijā, Sanktpēterburgā.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu