"Ventspils" uzvar arī otrajā spēlē FIBA Eiropas kausa otrajā posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Bērziņš
Jānis Bērziņš Foto: FIBA.com

Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" trešdien arī otrajā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa otrā posma spēlē izcīnīja uzvaru, šoreiz savā laukumā pieveicot Nīderlandes vienību no Zvolles "Landstede Hammers".

"Ventspils" sagrāva "Landstede Hammers" ar 111:74 (28:23, 32:13, 30:16, 21:22).

Mājiniekiem Jānis Bērziņš guva 22 punktus, 19 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un mačā augstākais efektivitātes koeficients 29 Klāvam Čavaram, pa 16 punktiem Mārim Gulbim un Timotijam Neokartesam Šortsam, kurš piecreiz rezultatīvi piespēlēja, 13 punkti Jānim Kaufmanim, bet Raiens Luters diviem punktiem pievienoja 14 atlēkušās bumbas. Viesu rindās rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Kevins Blīkers.

Spēles sākumā, viesiem praktiski nekļūdoties uzbrukuma metienos, viņi pēc Noa Dālmana divpunktu metiena izvirzījās vadībā ar 13:6, rīdziniekiem visus sešus punktus gūstot Čavaram. Tomēr pēc Bērziņa trīspunktu metiena mača septītajā minūtē ventspilnieki panāca 19:18 savā labā, bet 12:0 izrāvienu ceturtdaļas beigās pabeidza ar Māra Gulbja trīspunktu metienu.

Pēc tam rezultāta starpība turpināja strauji palielināties mājinieku labā, progresam šajā rādītājā apsīkstot vien pēdējā ceturtdaļā. Piecas minūtes un 20 sekundes pirms mača beigām ventspilnieki pēc Kristapa Gludīša trīspunktu metiena sasniedza 100 punktu robežu - 100:67.

K grupas pirmajā mačā ventspilnieki viesos ar 96:76 uzvarēja Kermendas "Egis" no Ungārijas, bet Zvolles vienība mājās ar 68:77 piekāpās Ainara Bagatska vadītajam Ukrainas klubam "Kyiv".

"Ventspils" pirmajā posmā triumfēja savā apakšgrupā, pa divām reizēm pārspējot Prištinas "Sigal" no Kosovas, Nikosijas APOEL no Kipras un Baireitas "Medi" no Vācijas.

Savukārt "Landstede Hammers" apakšgrupā divreiz piekāpās Nescionas "Ironi" no Izraēlas, uzvarēja vienā no divām spēlēm pret Austrijas vienību Kapfenbergas "Bulls" un divreiz pārspēja Kipras klubu "Keravnos".

"Ventspils" basketbolisti iepriekšējā sezonā tika kronēti par Latvijas-Igaunijas līgas čempioniem, bet pašmāju meistarsacīkstēs izcīnīja sudrabu. Savukārt "Landstede Hammers" pirmo reizi vēsturē kļuva par Nīderlandes čempioni.

"Ventspils" ar desmit uzvarām 13 mačos Latvijas-Igaunijas līgā ieņem ceturto vietu, bet Kurzemes komanda šodienas pretiniece Nīderlandē ar 11 panākumiem 12 cīņās ir turnīra līdere.

Iepriekšējās trīs sezonas "Ventspils" komanda spēlēja FIBA Čempionu līgā, bet šogad nepārvarēja Eiropas trešā spēcīgākā klubu turnīra kvalifikāciju. 

Šobrīd komandas sastāvu veido Māris Gulbis, Mārcis Vītols, Artūrs Grīnbergs, Kristaps Ķilps, Dāvids Vīksne, Jānis Bērziņš, Ronalds Zaķis, Jānis Kaufmanis, Klāvs Čavars, Linards Jaunzems, kā arī amerikāņu basketbolisti Vess Vašpuns un Raiens Luters. Tāpat komandai uz pārbaudes laiku pievienojies Timotijs Neokartess Šortss.

Komandu vada galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis, bet viņam asistē Gints Fogels un Gatis Melderis, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Edgars Seredjuks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu