Renāra Valtera atvadu spēlē "Kurbads" izcīna uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Renārs Valters
Renārs Valters Foto: HK Kurbads (Facebook)

Latvijas vicečempione hokejā "Kurbads" sava ilggadējā aizsarga Renāra Valtera pēdējā karjeras spēlē Latvijas "Optibet" hokeja līgā (OHL) izcīnīja pārliecinošu uzvaru, pietuvojoties čempionāta līdervienībām "Liepāja" un "Mogo".

"Kurbads" mājās ar 9:2 (3:0, 2:1, 4:1) uzvarēja "Prizma"/IHS. 

Šī spēle bija īpaša ne tikai ar Valtera atvadām no hokeja, tajā arī tika vākti ziedojumi Patrika Klemkas rehabilitācijai. 

Uzvarētāju rindās ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās pieredzējušais Jānis Sprukts un Lauris Bajaruns, bet divi rezultativitātes punkti Ričardam Birziņam (2+0), Kirilam Tambijevam (1+1), Mārtiņam Cipulim (1+1), Laurim Rancevam (0+2), Jānim Straupem (0+2), Valteram (1+1) un Sandim Zolmanim (0+2).

Klemka novembra izskaņā spēlē pret "Prizmas" vienību vienā no epizodēm ietriecās apmalē, bet vēlāk ģērbtuvē zaudēja samaņu, taču komandas apkalpojošajam personālam izdevās hokejistu atdzīvināt. Hokejistam būs nepieciešama rehabilitācija, tāpēc "Kurbads" ar ziedojumu vākšanu sniedza savu palīdzīgo roku.

Tikmēr "Liepāja" viesos ar 0:5 (0:0, 0:1, 0:4) zaudēja čempionvienībai "Mogo".

Vārtus un rezultatīvu piespēli "Mogo" komandā iekrāja Gatis Gricinskis, savukārt Rūdolfam Maslovskim divas piespēles.

Citviet "Olimp" savā laukumā ar 3:1 (3:0, 0:0, 0:1) uzvarēja "Zemgali"/LLU.

Līgas jaunpienācējas "Olimp" rindās vārti un rezultatīva piespēle Reinim Lejniekam. Savukārt zaudētājiem vienīgos vārtus iemeta Jegors Kurbatovs.

Tikmēr Daugavpils "Dinaburga" mājās ar  (1:0, 1:0, 2:0) pieveica Hokeja skolu "Rīga".

Divus vārtus daugavpiliešu komandā iemeta Sergejs Pečura, bet vēl pa reizei precīzi meta Imants Leščovs un Artūrs Pontags.

Ar 36 punktiem 21 spēlē pirmo vietu ieņem "Olimp", tālāk ar 32 punktiem 23 mačos seko "Liepāja" un "Kurbads", kas aizvadījusi par diviem dueļiem mazāk.

"Mogo" ir 25 punkti 19 mačos, 22 punkti 22 cīņās ir "Zemgale"/LLU komandai, bet pirmo sešinieku ar 15 punktiem 23 mačos noslēdz Daugavpils "Dinaburga", kurai ar 12 punktiem 22 spēlēs seko "Rīga". Pēdējo pozīciju ar deviņiem punktiem 21 mačā ieņem "Prizma"/IHS.

Šajā sezonā par OHL kausu spēkojas astoņas komandas. Debiju OHL turnīrā piedzīvo "Olimp", bet daugavpilieši Latvijas virslīgā pēdējo reizi piedalījās 2013./14.gada sezonā.

Katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 35 spēles (piecu apļu turnīrs). Pavisam kopā OHL regulārajā turnīrā tiks izspēlēti 140 mači.

Izslēgšanas turnīrs sāksies 2020.gada 10.martā. OHL "playoff" pusfināla spēlēm automātiski kvalificēsies divas labākās regulārā turnīra komandas. Savukārt 3., 4., 5., un 6. vietās esošās vienības aizvadīs cīņas, lai iekļūtu pusfinālos. Šie mači ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu. Savukārt trešo vietu čempionātā iegūst komanda, kas zaudējusi izslēgšanas spēļu pusfinālā, bet ieguvusi augstāku vietu čempionāta pirmajā etapā. Čempionāta uzvarētāji saņems ne tikai OHL kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējā sezonā OHL čempionāta finālā "Mogo" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 uzveica "Kurbads" vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu