Porziņģa šosezon desmitais "double-double" neglābj Dalasu no zaudējuma (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Kristaps Porziņģis agrā ceturtdienas rītā (pēc Latvijas laika) tika šosezon pie sava desmitā "double-double", taču viņa pārstāvētā komanda Dalasas "Mavericks" piedzīvoja zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē. 

"Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 103:109 piekāpās vienai no spēcīgākajām Austrumu konferences komandām Bostonas "Celtics".

Porziņģis laukumā pavadīja 37 minūtes un 35 sekundes, guva 23 punktus (2p. 6/12, 3p. 2/7, s.m. 5/8) un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas.

Liepājnieka kontā arī 3 bloķēti metieni, 2 rezultatīvas piespēles, 1 pārtverta bumba, 2 kļūdas un 6 piezīmes.

"Mavericks" iemeta par 6 punktiem vairāk nekā pretinieki, kamēr laukumā atradās Latvijas basketbolists. +6 bija otrs labākais +/- rādītājs Dalasas komandā.

Porziņģis desmito reizi šosezon un trešo spēli pēc kārtas izcēlās ar divciparu skaitli gūtajos punktos un izcīnītajās atlēkušajās bumbās.

Latvijas basketbolists jau pirmajā puslaikā gandrīz bija ticis pie "double-double", ar 13 punktiem un 9 izcīnītām bumbām palīdzot "Mavericks" komandai atrasties vadībā ar 55:50.

Otro spēli pēc kārtas "Mavericks" komanda aizvadīja bez sava līdera Luka Dončiča, kurš dziedē potītes savainojumu.

Savukārt "Celtics" spēlēja bez traumētajiem Gordona Heivorda (kreisās potītes iekaisums) un Markusa Smārta (kreisās acs iekaisums).

"Mavericks" labā 20 punktus guva Sets Karijs, 13 pievienoja Tims Hārdevejs juniors, bet Džeilens Bransons atzīmējās ar 10 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm.

"Celtics" sastāvā rezultatīvākais ar 32 punktiem bija Kemba Volkers, 26 pievienoja Džeilens Brauns, bet 24 punkti Džeisona Teituma kontā.

Dalasai izdevās pirmajā puslaikā iegūt 10 punktu pārsvaru, taču spēles otrajā daļā labāk spēlēja Bostona.

"Mavericks" šajā mačā guva 15 punktus mazāk par savu vidējo rādītāju šosezon.

"Celtics" ieguva 12 punktu vadību 3 minūtes pirms mača pamatlaika beigām. Šo starpību mājiniekiem vairs neizdevās atspēlēt.

"Mavericks" ar 18 uzvarām un 9 zaudējumiem ieņem 4. vietu Rietumu konferences turnīra tabulā.

Savukārt "Celtics" ar bilanci 18-7 atrodas 2. pozīcijā Austrumu konferences kopvērtējumā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu