Desmito reizi atklāta dalībnieku pieteikšanās "Rally Alūksne”

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Latvijas un Igaunijas rallija čempionāta pirmais, apvienotais posms, “Rally Alūksne”,  norisināsies jau pēc nepilna mēneša, 17. un 18. janvārī.

Rally Alūksne organizators Renārs Salaks: “Organizējam ralliju desmito reizi, un tas uzliek arī papildu atbildību un vēlmi strādāt, lai tas būtu vērienīgākais un no mūsu puses viskvalitatīvāk noorganizētais rallijs. Esam daudz strādājuši, lai ātrumposmi būtu interesanti gan braucējiem, gan skatītājiem. Izmainījām atklāšanas vietu un, lai arī šobrīd ārā, šķiet, ir pavasaris, ceram uz kārtīgu ziemu un sniegu. Ar kolēģiem Gati Cimdiņu un Juri Osi esam gandarīti par pašvaldības, uzņēmēju un līdzcilvēku atbalstu. Rallijs Alūksnē nu kļuvis par gaidītiem svētkiem, un par to no sirds priecājamies.”

Foto: Publicitātes foto

Pirmie sacensībām reģistrējās Lietuvas ekipāža Kajus Samsons/Ervins Snitks. Lai arī vēl nav pieteikušies, bet dalību apstiprinājuši arī Latvijā labākie rallija piloti Mārtiņš Sesks (LMT Autosporta Akadēmija), Emīls Blūms (Rallyworkshop), kā arī pieteikušās divas ekipāžas no Polijas. Arī igauņu sportisti Prīts Koiks un Rolands Poms informējuši, ka jauno sezonu sāks ar ralliju Alūksnē. R. Poms iepriekš startēja ar “Ford Fiesta R2T”, bet Alūksnē redzēsim viņu “Ford Fiesta R5” auto.

Foto: Publicitātes foto

“Šajos desmit gados Alūksne un rallijs ir kļuvuši par nesaraujamiem jēdzieniem. Alūksne ir Latvijas augstākā un arī aukstākā pilsēta. Šejienei raksturīgie ziemas laika apstākļi un rallija organizatoru komanda ir pierādījuši, ka kopā tie spēj radīt izcilu ziemas autoralliju. 10 gadu laikā rallijs “Alūksne” ir iekarojis savu vietu Latvijas un Baltijas valstu rallija sezonas kalendārā. Ar lepnumu saucam to par vienu no Alūksnes novada galvenajiem pasākumiem. Šo pasākumu kā labu pienesumu ekonomikai novērtē arī novada uzņēmēji. Ziemas autorallijs ir īpašs – tas no sacensību dalībniekiem prasa augstu profesionalitāti, smalku izjūtu, labi sagatavotu tehniku un saliedētu komandu. Arī līdzjutējiem ziemas rallijs ir kārtīgs izaicinājums – nav joka lieta izturēt vairākas sacensību stundas īstā Alūksnes ziemā, kuru ceram sagaidīt arī šoreiz,” uzsver Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis.

Foto: Publicitātes foto

Kopējais ātrumposmu garums rallijā paredzēts līdz 103 km, no kuriem garākais līdz 15,00 km, īsākais – no 2,00 km. Kopumā paredzēts veikt 10 ātrumposmus – četri atkārtojas divas reizes, bet trīs būs jāveic diennakts tumšajā laikā.

Dalībnieku reģistrācija Latvijas un Igaunijas rallija čempionātam, Historic pirmajam posmam un Latvijas rallijsprinta čempionāta pirmajam posmam: www.autorally.lv.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu