Dukurs: Rezultātu ziņā domāju, ka balva ir pelnīta

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: Lauris Vīksne/LTV/LOK

Iegūt Latvijas 2019.gada labākā sportista apbalvojumu nav pašmērķis, tas ir novērtējums par ieguldīto darbu, sarunā ar žurnālistiem "Latvijas Gada balva sportā 2019" teica titulētākais Latvijas skeletonists Martins Dukurs, kuram šo balvu izdevies iegūt jau sešas reizes.

Tenisiste Anastasija Sevastova un skeletonists Martins Dukurs ceturtdien "Latvijas Gada balva sportā 2019" ceremonijā tika nosaukti par Latvijas 2019.gada labākajiem sportistiem. 

Sevastova pie balvas tikusi otro gadu pēc kārtas un otro reizi karjerā, bet Dukuram tas jau ir sestais apbalvojums un pirmais pēc trīs gadu pārtraukuma.

"Man šķiet, šī ir ceturtā reize. Pirmo es noteikti atceros, bet pārējie ir kā pa miglu," pēc "Gada labākā sportista" balvas saņemšanas teica Dukurs. "Šī balva nav pašmērķis, bet gan novērtējums maniem startiem un ieguldītajam darbam."

Dukurs arī pauda, ka šī balva bija pelnīta, jo sasniegumi aizvadītajā sezonā bijuši atzīstami.

"Rezultātu ziņā domāju, ka pelnīti. Iesākums bija galīgi švaks, taču, kad reiz ir iegūta balva, - visi to no tevis gaida. Aizvadītajā sezonā bija daudzas lietas, kurām bija jātiek pāri, bet beigās rezultāts sanāca, kāds viņš sanāca. Pats arī biju nedaudz pārsteigts," teica titulētākais Latvijas skeletonists. 

Skeletonists savā karjerā ir saņēmis neskaitāmus apbalvojumus, taču sarunā ar žurnālistiem Dukurs pauda, ka pie balvām īsti pierast nav iespējams.

"Pirmā balva noteikti paliek atmiņā, jo šāds novērtējums ir kas nebijis. Katra balva ir atšķirīga, jo gads sākās no nulles un novelk jaunu svītru, jaunu mērķi un jaunus izaicinājumus," pateicīgs par savu sesto "Gada labākā sportista" apbalvojumu bija Dukurs.

Dukurs ir arī citu sporta veidu fans, tāpēc viņam ilgi nebija jādomā, kuram sportistam viņš piešķirtu šo apbalvojumu, ja pats to nevarētu saņemt.

"Noteikti balvu varētu dot Mairim Briedim, lai arī tagad ir strīdīgs brīdis par viņa gājienu cīņā pret Kšištofu Glovacki. Manuprāt, visi konkurenti bija cienīgi saņemt šo balvu, bet sieviešu konkurencē tās noteikti būtu Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa," atklāja Dukurs. "Viņām šo balvu piešķirtu par spīdošo startu Eiropas čempionātā, lai arī daudziem likās, ka viņas "izšāva"."

"Dāmas arī aizbrauca uz Ķīnā notikušo olimpiskās kvalifikācijas turnīru un izlika visas kārtis. Man šķiet, ka šāds sniegums no viņu puses bija labs pamats domāt arī par viņu nākotnes iespējamiem sasniegumiem. Tiešām domāju, ka viņām balva ir jāsaņem."

Abas pludmales volejbolistes iepriekš raidījumā "Sporta studija" bija paudušas viedokli, ka neatbalsta savas nominācijas individuālajā apbalvojumā "Gada labākā sportiste". Šim viedoklim piekrita arī Dukurs.

"Godīgi sakot, man tas likās nedaudz jocīgi, jo sākotnēji tika izvirzīta viena, bet pēc tam arī otra. Skaidrs, ka šo nomināciju saņems viena persona, tāpēc neviena no viņām pie šīs balvas netiktu. Iekļaut viņas šajā nominācijā, manuprāt, bija lieki," savu nostāju pauda skeletonists. "Jā, iespējams, vienai sportistei kāds turnīrs bija labāks nekā otrai, bet skaidrs, ka bez sava partnera tas otrs finālā netiktu."

"Es varētu teikt, ka šajā gadījumā balvas dalīšana sanāca ne pārāk veiksmīga."

Uz labākās sportistes balvu pretendēja arī tenisiste Aļona Ostapenko, svarcēlāja Rebeka Koha, kā arī pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka. Savukārt vīriem starp finālistiem bija arī bokseris Mairis Briedis, bobslejists Oskars Ķibermanis, handbolists Dainis Krištopāns un blakusvāģu motokrosa kantētājs Kaspars Stupelis.

Martins Dukurs aizvadītajā sezonā kļuva par seškārtēju pasaules čempionu un desmitkārtēju Eiropas zelta medaļnieku. Pasaules kausa kopvērtējumā viņš ieņēma trešo vietu, bet kopumā karjerā Dukurs šajā reitingā triumfējis astoņas reizes.

Tāpat viņa rēķinā ir divas olimpiskās sudraba godalgas - Vankūverā 2010.gadā un četrus gadus vēlāk Sočos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu