Vējoņa pieteikuma dēļ uz LBS prezidenta amatu nekandidēs bijušais izlašu preses sekretārs (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Portnovs.
Artūrs Portnovs. Foto: Ieva Lūka/LETA

Uz Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidenta amatu pirms Raimonda Vējoņa pieteikšanās vēlēšanām bijis gatavs kandidēt arī bijušais izlašu preses sekretārs Artūrs Portnovs, taču tagad nolēmis to tomēr nedarīt.

Piektdien savu kandidatūru nākamā gada janvārī gaidāmajām LBS prezidenta vēlēšanām izvirzīja bijušais valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Nākamgad 21. janvārī saskaņā ar LBS statūtiem jāievēl prezidents un padome nākamajam četru gadu ciklam.

2019. gada 13. decembrī saņemts oficiāls Kaspara Ciprusa pieteikums LBS prezidenta amatam, bet 20. decembrī pieteikumu iesniedza Vējonis un Anete Jēkabsone-Žogota.

Vēl pirms Vējoņa pieteikšanās vēlēšanām aizkulisēs mēļoja, ka uz LBS prezidenta krēslu gatavs kandidēt arī bijušais organizācijas komunikācijas vadītājs Artūrs Portnovs, kurš kopš 2018. gada janvāra strādā par Ļaudonas pagasta pārvaldes vadītāju.

Izskanējušās runas par vēlmi kandidēt portālam TVNET Portnovs apstiprināja, bet arī uzsvēra, ka tomēr savu pieteikumu neiesniegs.

"Jā, nopietni apsvēru kandidēšanu uz šo amatu. Darītu to tad, ja savu kandidatūru nebūtu izvirzījis Vējoņa kungs. Lai gan esam nosacīti amata brāļi, tomēr prezidents ir prezidents," ar humoru sacīja Portnovs. "Biju pārsteigts par basketbola vides pārstāvju lielo atbalstu man, kad vēl svārstījos par kandidēšanu. Domāju, ka ar savu iepriekšējo darbību LBS esmu pierādījis, ka vienmēr darbojos labas idejas, nevis sava materiālā pašlabuma dēļ."

Viņš apzinoties savas izredzes tikt ievēlētam, ja nolemtu spēkoties ar Vējoni, Ciprusu un Jēkabsoni-Žogotu, tāpēc nolēmis to nedarīt.

Ļaudonas pagasta pārvaldes vadītājs pastāstīja, ka viņa potenciālo kandidatūru noteikti atbalstītu arī šobrīd Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošie latvieši, jo ar viņiem joprojām saglabājušās labas attiecības pēc darba izlasē.

"Nedomāju, ka mans ikdienas darbs un dzīvošana ārpus Rīgas, laukos, man varētu radīt problēmas ar LBS prezidenta amata pienākumu pildīšanu. Uzskatu, ka savu enerģiju varētu vienlīdz labi veltīt gan Ļaudonai, gan basketbolam. Divu stundu laikā varu nokļūt Rīgā, piedalīties publiskā pasākumā vai valdes sēdē. Galvenais ir darīt. Mana vīzija par LBS prezidenta darbu ir ļoti skaidra."

Ikviens LBS biedrs ir tiesīgs izvirzīt prezidenta amata kandidātu, nododot ģenerālsekretāram rakstveida iesniegumu un pievienojot izvirzītā kandidāta piekrišanu ieņemt prezidenta amatu, kandidāta autobiogrāfiju, kandidāta sagatavotu attīstības programmu un prioritātes nākamajiem četriem gadiem.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu