Gulbis pauž vēlmi palīdzēt Latvijas tenisa izlasei Deivisa kausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: AFP/LETA

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis izteicis vēlmi palīdzēt Latvijai Deivisa kausa izcīņā, informē Latvijas Tenisa savienība (LTS).

No 6. līdz 7. martam Latvijā tiks aizvadītas Deivisa kausa Pasaules otrās grupas spēles, kurās Latvijas izlase spēkosies ar Ēģiptes tenisistiem.

Pēc ilgāka pārtraukuma Latvijas vīriešu tenisa spožākā zvaigzne Gulbis ir izteicis vēlmi pārstāvēt izlasi gaidāmajās spēlēs par iekļūšanu Pasaules otrās grupas pārspēlēs.

"Nākamā gada martā Latvija gatavojas uzņemt Deivisa kausu un šobrīd varu apstiprināt, ka darīšu visu, kas manos spēkos, lai palīdzētu Latvijas izlasei spēlēs pret Ēģipti. Vēlos spēlēt mūsu skatītāju priekšā un palīdzēt izlasei sasniegt Deivisa kausa Pasaules pirmo grupu," LTS citē Gulbja teikto.

Latvijas izlasei pretī stāsies Ēģiptes valstsvienība, pret kuru pēdējo reizi tika spēlēts 2012.gadā. Pēc jaunā Deivisa kausa izspēles formāta Latvijas izlase šobrīd atrodas Pasaules otrajā grupā un uzvaras gadījumā septembrī cīnīsies izslēgšanas spēlēs par iekļūšanu pirmajā grupā.

Pēdējo reizi Deivisa kausa spēles Latvijā tika aizvadītas 2017.gadā, kad Jelgavā tika atzīts Norvēģijas tenisa izlases pārākums. Pret nākamo pretinieci Ēģipti Latvijas izlasei jau vienreiz ir izdevies izcīnīt panākumu - 2012.gadā Latvijas izlases līderis Ernests Gulbis kaldināja uzvaru pār Ēģiptes tenisistiem.

Latvijas vīriešu tenisa izlase septembrī aizvadīja spēles Deivisa kausa Eiropas trešajā grupā, kas norisinājās Grieķijas galvaspilsētā Atēnās.

Mūsu valstsvienībai izdevās pārliecinoši ar rezultātu 3:0 uzvarēt Ziemeļmaķedonijas un Melnkalnes izlasi, taču vēlāk tika atzīts Igaunijas un Grieķijas izlases pārākums.

Šajās spēlēs Latvijas izlasi pārstāvēja brāļi Mārtiņš un Jānis Podžus, Artūrs Lazdiņš un debitants Roberts Štrombahs, savukārt kapteinis bija Deniss Pavlovs.

Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) jau kopš 1900.gada. Sākotnēji tās tika organizētas kā sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības.

Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās kopš 1993.gada, pašlaik atrodas Eiropas/Āfrikas zonas otrajā grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu