LBS prezidenta vēlēšanās būs trīs kandidāti (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Anete Jēkabsone-Žogota, Kaspars Cipruss, Raimonds Vējonis
Anete Jēkabsone-Žogota, Kaspars Cipruss, Raimonds Vējonis Foto: LETA/bkjekabpils.lv/TVNET kolāža

Latvijas basketbola savienības (LBS) prezidenta vēlēšanās nākamgad piedalīsies trīs šī amata kandidāti - bijušais valsts prezidents Raimonds Vējonis, kādreizējais Latvijas izlases basketbolists Kaspars Cipruss un viena no visu laiku labākajām pašmāju basketbolistēm Anete-Jēkabsone-Žogota.

(Papildināts plkst. 17.48)

2020. gada 27. janvārī beidzas biedrības "Latvijas Basketbola savienība"  prezidenta un padomes pilnvaru termiņš.

Līdz ar to nākamgad 21. janvārī saskaņā ar LBS statūtiem jāievēl prezidents un padome nākamajam četru gadu ciklam.

LBS biedri prezidenta amata kandidātus varēja izvirzīt ne vēlāk kā vienu kalendāro mēnesi pirms sapulces - līdz 2019. gada 20. decembrim plkst.17.

Pieteikšanās nu ir noslēgusies un kļuvis zināms, ka LBS prezidenta vēlēšanās būs trīs kandidāti.

Novembra vidū LBS prezidents Valdis Voins paziņoja, ka viņš uz trešo termiņu nekandidēs.

Ikviens LBS biedrs ir tiesīgs izvirzīt prezidenta amata kandidātu, iesniedzot ģenerālsekretāram rakstveida iesniegumu un pievienojot izvirzītā kandidāta rakstveida piekrišanu ieņemt prezidenta amatu, kandidāta autobiogrāfiju, kandidāta sagatavotu rakstveida attīstības programmu un prioritātes četru gadu periodam.

13. decembrī oficiālu pieteikumu LBS prezidenta amatam iesniedza Cipruss.

Savukārt 20. decembrī oficiālu pieteikumu LBS prezidenta amatam iesniedza arī Vējonis un Jēkabsone-Žogota.

Vējonis portālam TVNET norādīja, ka viņu uzrunāja basketbola kluba "Ogre" vadība un viņš piekrita aicinājumam pieteikties LBS prezidenta vēlēšanām.

Bijušais valsts prezidents regulāri apmeklē BK "Ogre" spēles, kā arī viņam pašam patīk amatieru līmenī nodarboties ar šo sporta veidu.

Jēkabsone-Žogota jau septembrī publiski pauda vēlmi kandidēt uz LBS prezidenta amatu, bet oficiālu pieteikumu viņa nosūtīja vien neilgi pirms termiņa beigām.

"Uzskatu, ka padomē ir cilvēki, kuriem pēdējā laikā reputācija nav laba. Un man ļoti nepatīk, ka šie cilvēki tiek saistīti ar LBS. Tas grauj Latvijas basketbola tēlu, reputāciju starptautiskā mērogā," rudenī pēc preses konferences sarunā ar TVNET sacīja Jēkabsone-Žogota.

Jēkabsone-Žogota Latvijas valstsvienībā aizvadīja 134 spēles, kurās guva 2206 punktus, kas šobrīd ir visu laiku labākais rezultāts.

2014.gadā viņa ar Fīniksas "Mercury" komandu kļuva par Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempioni, kļūstot par pirmo Latvijas basketbolisti, kas izcīna šo titulu. Viņa ir divkārtēja Eirolīgas čempione, reizi uzvarējusi Eiropas kausā, tāpat kļuvusi par Latvijas, Francijas, Turcijas un Krievijas čempioni.

Jēkabsone-Žogota 2007.gadā tika atzīta par Eiropas labāko spēlētāju, bet 2005.gadā viņa ieguva Eiropas labākās jaunās spēlētājas balvu.

2017.gada jūnijā Jēkabsone-Žogota no saraksta "Latvijas Reģionu Apvienība"/"Latvijas attīstībai" tika ievēlēta par Rīgas domes deputāti.

Par LBS prezidenta krēslu cīnīsies arī bijušais Latvijas Jaunatnes līgu (LJBL) direktors Cipruss, kurš šobrīd ir Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sporta departamenta darbinieks.

Bijušais Latvijas izlases centra spēlētājs turpina arī basketbolista gaitas, spēlējot Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā divīzijā BK "Jēkabpils" sastāvā.

Ciprusam bija bagātīga klubu karjera, kuras laikā viņš divas reizes tika kronēts par Latvijas čempionu.

LBS informē, ka visu pretendentu programmas tiks izsūtītas LBS biedriem un nākamnedēļ publicētas organizācijas mājaslapā "Basket.lv".

Kopš 2011. gada LBS prezidents ir Rīgas Ostas policijas priekšnieks Valdis Voins.

Iepriekšējās vēlēšanās 2016. gada janvārī Voins bija vienīgais kandidāts uz amatu un tika pārvēlēts vienbalsīgi.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu