Bendika ārpus punktiem Pasaules kausa posma sprintā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika piektdien Francijas trasē Legrānā-Bornānā ieņēma 45. vietu Pasaules kausa trešā posma 7,5 kilometru sprinta sacensības, kamēr Ieva Pūce savā debijā šajā disciplīnā bija 96. pozīcijā.

Uzvaru sprintā izcīnīja norvēģiete Tirila Ekhofa, kura neaizvēra vienu mērķi, lietainajos laikapstākļos notikušajās sacensībās finišēdama pēc 20 minūtēm un 27,0 sekundēm.

Otrā bija mājiniece Žistīne Bresā, kura zaudēja 6,2 sekundes, bet trešā bija čehiete Markēta Davidova, kura atpalika 20,5 sekundes. Bresā un Davidova ugunslīnijā bija nekļūdīgas.

Divas sekundes aiz goda pjedestāla bija krieviete Svetlana Smirnova, piekto vietu izcīnīja vāciete Denīze Hermana, bet pirmo sešinieku noslēdza norvēģiete Ingrīda Lanmarka Tandrevolla. Līdzšinējā Pasaules kausa līdere Doroteja Vīrere no Itālijas noslēpoja divus soda apļus un samierinājās ar 22. pozīciju.

Bendika šaušanā guļus netrāpīja divos mērķos, bet bija nekļūdīga stāvus. Viņa uzvarētājai zaudēja vienu minūti un 52,1 sekundi, kas deva 45.vietu. Tikmēr Pūce savās pirmajās Pasaules kausa sacensībās sprintā ugunslīnijā kļūdījās trīs reizes, Ekhofai zaudēja piecarpus minūtes un bija pēdējā starp 96 finišējušām biatlonistēm.

Bendikai distancē bija 49. ātrākais solis, bet Pūce bija lēnākā no visām dalībniecēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā vadību ar 207 punktiem saglabājusi Vīrere, 199 punkti ir Tandrevollai, bet trešā ar 182 punktiem ir zviedriete Hanna Ēberje, kura piektdien ieņēma 14.vietu. Bendika iekrājusi 25 punktus, kas dod 47.vietu.

Pirms tam Bendika šajā sezonā sprinta sacensībās ieņēmusi 34. un 36. vietu. Labāko rezultātu viņa sasniedza pirms nedēļas, kad bija 28.vietā iedzīšanā. Tikmēr Pūcei šīs bija otrās sacensības Pasaules kausa apritē, kur viņa debitēja šajā sezonā, piedaloties jauktajā stafetē.

Kopvērtējuma ceturtās vietas ieguvēja Marte Ulsbū-Reiselanna no Norvēģijas šajā nedēļas nogalē nestartē, lai atpūstos un labāk sagatavotos sacensībām janvārī.

Andrejs Rastorgujevs ceturtdien ieņēma 36. vietu desmit kilometru sprinta sacensībās, Aleksandrs Patrijuks guva 90. vietu, bet Roberts Slotiņš bija 96.pozīcijā 100 finišējušo biatlonistu konkurencē.

Sestdien notiks iedzīšanas sacensības, bet svētdien - sacensības ar kopēju startu.

Nākamais Pasaules kausa posms biatlonistiem būs jau jaunajā gadā Vācijas trasē Oberhofā.

Latvijas komandas sastāvā Pasaules kausa sezonai šobrīd ir Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Baiba Bendika, Jūlija Matvijenko un Ieva Pūce.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notiks Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu