Septiņpadsmitgadīgais Espozito kļūst par "Inter" jaunāko vārtu guvēju kopš 1958.gada

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Sebastjāno Espozito
Sebastjāno Espozito Foto: AFP / Scanpix

17 gadus vecais Sebastjāno Espozito sestdien kļuva par Itālijas A sērijas futbola čempionāta komandas Milānas "Inter" otru visu laiku jaunāko vārtu guvēju.

"Inter" A sērijas mačā mājās ar 4:0 (2:0) pārspēja "Genoa" vienību.

Spēles 31.minūtē Romelu Lukaku ar galvu vārtos pārvirzīja soda laukumā centrētu bumbu un panāca 1:0 mājinieku labā. Pāris minūtes vēlāk pēc viņa piespēles, Roberto Gagliardīni no soda laukuma dziļuma dubultoja "Inter" pārsvaru.

Mača 63.minūtē pēc Gagliardīni nogāšanas uz Dženovas komandas vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru realizēja jaunais Espozito. Septiņas minūtes vēlāk Lukaku no soda laukuma robežas raidīja bumbu vārtu devītniekā un panāca 4:0.

Sakrāto brīdinājumu dēļ "Inter" komandai nevarēja palīdzēt Lautaro Martiness un Marcelo Brozovičs, turklāt savainojumus dziedē vairāki pussargi.

Espozito vārtus guva 17 gadu un 172 dienu vecumā, bet visu laiku jaunākais "Inter" vārtu guvējs Mario Korso 1958.gadā izcēlās 17 gadu un 97 dienu vecumā.

Itāļu uzbrucējs gūtos vārtus veltīja savai mātei. "Nevaru noliegt, ka pagājušajā naktī nevarēju aizmigt. Grūti iedomāties vēl labāku vakaru. Domāju, ka tā ir kā atmaksa par visiem nestajiem upuriem, taču priekšā vēl daudz darba. Romelu ir fantastiska personība. Man jāpasakās arī viņam par to, ka ļāva izpildīt "pendeli"," pēc mača teica Espozito.

Vēl no vadošajām komandām "AS Roma" piektdien viesos ar 4:1 (2:1) apspēlēja Florences "Fiorentina", savukārt "Cagliari" sestdien viesos ar 1:2 (0:1) atzina "Udinese" pārākumu.

Jau ziņots, ka trešdien Turīnas "Juventus" Dženovā ar 2:1 (2:1) pieveica "Sampdoria" vienību.

A sērijas galvgalī ar 42 punktiem 17 spēlēs ir Milānas "Inter" un Turīnas "Juventus" komandas, 36 punkti 16 dueļos ir Romas "Lazio" futbolistiem, 35 punkti 17 cīņās ir "AS Roma" vienībai, bet pirmo piecinieku ar 29 punktiem 16 mačos noslēdz "Cagliari".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu