Skrastiņš: Prūsim jālemj, kuru ņemt par otro pilotu pasaules līmenī

CopyDraugiem X Whatsapp
Sandis Prūsis
Sandis Prūsis Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas bobsleja izlases galvenajam trenerim Sandim Prūsim būs jālemj, kuru ņemt par otro pilotu pasaules līmenī - Oskaru Melbārdi vai Ralfu Bērziņu, norāda treneris Jānis Skrastiņš.

Kēnigszē trasē Vācijā aizvadīts vēl viens Eiropas kausa izcīņas posms bobslejā četriniekiem, pēdējās sacensības šajā kalendārajā gadā. 22 ekipāžu konkurencē Oskara Melbārža komanda 10. vietā, toties Ralfs Bērziņš ar saviem stūmējiem izcīnīja dalītu trešo vietu.

Bija nelielas izmaiņas sastāvos. Melbārža četriniekā kopā startēja Daumants Dreiškens, Edgars Nemme un Edgars Pirogs, nebrauca Intars Dambis, savukārt Ralfs Bērziņš startēja kopā ar Māri Priekuli, Reini Nunguru un Dāvi Spriņģi.

Laiks vēl diezgan silts, Melbārža četriniekam samērā laba izloze un piektais starta numurs, kamēr Bērziņam tikai 21. numurs, jo viņš pagaidām zemu kopējā reitingā četriniekos. 

Melbārža kvartetam gan diez kā neizdevās neviens no abiem braucieniem, pirmajā bija devītais laiks finišā, otrajā - astotais. Toties iepriecināja Bērziņa kvartets, kas pat no tik zemas pozīcijas pirmajā braucienā uzrādīja sesto labāko laiku, otrajā bija jau ceturtais, un summā mūsējiem dalīta trešā vieta ar Šveices jauno pilotu Timo Roneru.

Par uzvarētājiem atkal kļuva vācieši, pilots Jonass Janušs, otrajā vietā Krievijas ekipāža (Dmitrijs Popovs). Mūsējie no otrās pozīcijas atpalika tikai par 0.06 sekundēm.

"Bērziņa komanda šodien nobrauca labi, pat startējot no beigām. Šodien gan nedaudz aukstāks, nebija tik traki, bet puiši malači, tika līdz dalītajai trešajai vietai. Oskaram negāja, un te ir arī objektīvi iemesli, atkal izmaiņas sastāvā, turklāt pašam jau arī grūti pēc sezonas izlaišanas visu laiku būt ritmā. Ar divniekiem šajā trasē gāja labi, bet četriniekos nesanāca ne vakar, ne šodien. Nav vēl tās izjūtas braukšanā, nav vairs arī savas spēcīgās komandas, viss kopā. Tagad tad Sandim Prūsim jālemj, ko ņemt par otro pilotu pasaules līmenī nākamajos mačos."

Eiropas kausa izcīņā bobslejā tagad lielāka pauze, līdz pat nākamajiem mačiem Siguldā janvāra vidū. Pasaules kausa kalendārā gan sacensības jau pirmajā Jaunā gada nedēļā Vinterbergas trasē Vācijā, kur četriniekiem turklāt vēl būs arī Eiropas čempionāts.

Latvijas izlases izlases vadībai vēl jālemj, kurš būs otrais pilots sezonas turpinājumā aiz Oskara Ķibermaņa pasaules kausa apritē.

Eiropas kausa izcīņā divnieku vērtējumā Oskars Melbārdis pagaidām ir otrais pēc pirmajiem pieciem sezonas posmiem.

Pasaules reitingā divniekos ceturtais pašlaik ir Oskars Ķibermanis, 15.pozīcijā Oskars Melbārdis un 39. vietā Ralfs Bērziņš. Dāvis Kaufmanis ir 43., Helvijs Babris 46. un Emīls Cipulis 59.vietā. Kopā ieskaites punktus guvuši 74 piloti.

Četriniekos pasaules reitingā Oskars Ķibermanis ir trešais, Eiropas kausu vērtējumā Oskaram Melbārdim pēc sešiem posmiem trešā vieta, Bērziņam 20.pozīcija.

Kā zināms, olimpiskais čempions Oskars Melbārdis traumas dēļ izlaida visu pagājušo sezonu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu