Uzlecošā zvaigzne Neilands: Galvenais mērķis ir startēt Olimpiādē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Krists Neilands
Krists Neilands Foto: Israel Cycling Academy (Facebook)

Gaidāmās sezonas lielākais mērķis ir startēšana olimpiskajās spēlēs, sarunā ar žurnālistiem "Latvijas Gada balvā sportā 2019" teica Latvijas uzlecošā zvaigzne un riteņbraucējs Krists Neilands.

Gada uzlecošās zvaigznes balvu saņēma šosejas riteņbraucējs Krists Neilands, kurš balsojumā pārspēja smaiļotāju Robertu Akmeni, tenisisti Kamillu Bartoni, basketbolistu Artūru Kurucu un peldētāju Ievu Maļuku.

"Esmu ļoti pārsteigts. Patiesi sakot, biju pārsteigts, ka vispār tiku izvirzīts šai nominācijai," īsi pēc balvas saņemšanas teica Neilands. "Man ir liels prieks un gods šeit būt, jo, manuprāt, šajā ceremonijā daudz riteņbraucēju nav bijuši. Jūtos pagodināts saņemt šo balvu. Tas man būs labs grūdiens darbiem, kas gaidāmi turpmāk."

Riteņbraucējs, atskatoties uz sezonu secināja, ka balvu var saukt par pelnītu, lai arī vienmēr ir vieta izaugsmei.

"Sezona bija veiksmīga, bet, protams, vienmēr gribas labāk. Domāju, ka katra sezona man ir arvien labāka - regulāri progresēju. Tāpēc arī vēlos teikt, ka sezonu uzskatu par veiksmīgu, bet ir lietas, kuras iespējams paveikt vēl labāk," pārliecināts bija Neilands.

Ventspilī dzimušais sportists pauda, ka balvu par lieliski aizvadītu sezonu, varētu dot arī vairāk nekā 30 Latvijas rekordus labojušajai Ievai Maļukai.

"Godīgi sakot, nepazinu savus konkurentus, taču biju dzirdējis par viņiem ar sociālo tīklu palīdzību," atklāja riteņbraucējs. "Ja pašam būtu jāpiešķir kādam balva, dotu to peldētājai Maļukai."

Savā uzrunā īsi pēc balvas saņemšanas Neilands minēja vēlmi izcīnīt olimpisko medaļu. Sportists šos apņēmīgos vārdus pamatoja ar spēcīgu ticību Latvijas sportam un sportistiem.

"Zinu un ticu tam, ka Latvija ir varena valsts, tāpēc vienmēr ir īpašs prieks, kad latvietis izcīna godalgotas vietas pasaules un Eiropas čempionātos, nemaz nerunājot par olimpiskajām spēlēm," ar manāmu gandarījumu sejā teica Neilands.

"Uzskatu, ka tieši godalgotās vietas bērniem rāda piemēru, tāpēc arī viņi nodarbojas ar to pašu, ko mēs."

"Šādā veidā, pateicoties Mārim Štrombergam, arī attīstījās BMX riteņbraukšana."

Mērķa sasniegšana Neilandam patiesībā ir pavisam reāla, jo viņa pārstāvētā komanda "Israel Cycling Academy" no nākamās sezonas drīkstēs startēt pilnīgi visās augstākā līmeņa sacensībās.

"Ņemot vērā, ka mana komanda ir ieguvusi Pasaules tūres licenci, mērķi ir visdažādākie, bet galvenais ir būt Olimpiādē. Latvijai ir tikai divas vietas riteņbraukšanas sacensībās... Ja man ar Tomu Skujiņu izdosies startēt olimpiskajās spēlēs, tas būs liels prieks un gods pārstāvēt Latviju."

Riteņbraukšanas atbalstītājiem un sekotājiem nav noslēpums, ka Neilands ar Skujiņu ir tuvi draugi arī ārpus sporta, tāpēc tika vaicāts vai kolēģis jau nav pazobojies par laureātu.

"Neesam par šo vēl runājuši," smejoties teica Neilands. "Tomu vienmēr esmu augsti vērtējis. Viņš ir tas sportists, uz kuru varu paskatīties un paņemt piemēru. Man ir prieks, ka esam pazīstami. Patīkami, ka sacensībās varam startēt dažādās komandās, bet piedalāmies vienās sacīkstēs."

"Šogad Kanādā es viņam sacensību laikā minēju, ka vēl četrus - piecus gadus atpakaļ braucām vienā komandā "Rietumu banka", bet tagad jau esam atsevišķās vienībās, kas startē augstākās raudzes sacensībās."

Aizvadot savu sekmīgāko sezonu karjerā, Starptautiskās riteņbraukšanas savienības (UCI) pasaules rangā visaugstāk no latviešiem sezonas izskaņā atradās tieši Neilands. "Israel Cycling academy" komandas sportists ar 641 punktiem ieņēma 115.vietu 3313 rangā iekļauto sportistu vidū.

Sportistam šosezon izdevās uzvarēt Valonijas viendienu velobraucienā. Tāpat viņš veiksmīgi aizvadīja vairākus Ungārijas tūres posmus, izcīnīja otro vietu Astūrijas tūres kopvērtējumā, kā arī trešo pozīciju Arktikas velobrauciena kopvērtējumā.

Riteņbraucējs izcīnīja arī piekto vietu "Giro d"Italia" posmā un uzvarēja Latvijas čempionāta individuālajā braucienā. Trenera Toma Flakša audzēknim šī ir bijusi pārliecinoši sekmīgākā sezona karjerā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu