Samoilovs: Vienmēr vēlos uzvarēt, bet Prūsis ar Dukuru bija priekšā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Točs un Genādijs Samoilovs
Edgars Točs un Genādijs Samoilovs Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kā jau īstam sportistam uzvarēt gribējies ir vienmēr, taču cīņā par Latvijas labākā trenera balvu, vienmēr priekšā bijuši pieredzējušie speciālisti Dainis Dukurs un Sandis Prūsis, ceremonijā "Latvijas Gada balva sportā 2019" sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas vadošo pludmales volejbolistu treneris Genādijs Samoilovs.

Labākā trenera balvu saņēma pludmales volejbolistu treneris Genādijs Samoilovs, kurš balsojumā bija pārāks pār Eduardu Andruškeviču (svarcelšana), Daini Dukuru (skeletons), Bobu Hārtliju (hokejs) un Sandi Prūsi (bobslejs).

"Nenoliedzami, ka saņemt šo balvu bija negaidīti. Sportisti jau man teica, ka vajadzētu iegūt šo balvu. Tā ir kā sacensība ar pārējiem speciālistiem," smejoties teica 2019.gada Latvijas labākais treneris Samoilovs.

"Es kā īsts sportists vienmēr vēlos vinnēt, bet Sandis Prūsis un Dainis Dukurs man vienmēr bija priekšā."

"Paldies maniem sportistiem un viņu uzvarām, kā rezultātā arī ieguvu balvu."

Pludmales volejbola treneris arī bija pārliecināts, ka šādi apbalvojumi liecina par kaut kādā mērā pareizi veiktu darbu.

"Saņemt balvu ir liels gandarījums un arī pārsteigums. Tāpat tas rāda, ka esmu uz pareizā ceļa, ja reiz sporta sabiedrība mani nosauc par labāko treneri. Tātad laikam neesmu tik slikts speciālists," jokoja treneris.

"Kādreiz jau žurnālistiem teicu, ka varbūt neesmu labākais treneris pasaulē, bet labāks (Latvijā) par mani nav neviens."

"Kad uzvari, tas vienmēr ir negaidīti. Sportā var paveikties vai lietas notiek nejauši. Ja domā, ka būsi pirmais, drīzāk neuzvarēsi, bet, ja šaubies par savām spējām, tas viss būs kārtībā," piebilda Latvijas vadošo pludmales volejbolistu treneris.

2014.gadā Samoilovs tika atzīts par labāko Latvijas pludmales volejbola treneri, bet gadu vēlāk viņš kļuva par IV Ordeņa virsnieku, saņemot Atzinības krustu.

Samoilovs šosezon audzināja visus vadošos Latvijas pludmales volejbola duetus - Aleksandru Samoilovu/Jāni Šmēdiņu, Mārtiņu Pļaviņu/Edgaru Toču, kā arī Tīnu Graudiņu/Anastasiju Kravčenoku.

Sezonas izskaņa speciālistam bija īpaši veiksmīga, jo Pļaviņš/Točs un Graudiņa/Kravčenoka izcīnīja tiesības piedalīties Tokijas Olimpiādē.

Tāpat Graudiņa/Kravčenoka tika kronētas par Eiropas čempionēm un Eiropas pludmales volejbola karalienēm.

Dāmas arī atzina par aizvadītās sezonas visvairāk progresējušo pāri un Latvijas labāko komandu individuālajos sporta veidos. Graudiņa arī tika kronēta par Jūrmalas gada sportisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu