Dončičs priecājas par Porziņģa spēli un cer drīz atgriezties laukumā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis Foto: AFP/SCANPIX

Kristapa Porziņģa komandas biedrs slovēnis Luka Dončičs, kurš iepriekš guva potītes traumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, otrdien aizvadīja pilnu treniņu, vēsta Dalasas "Mavericks" vienība.

Par slovēņu brīnumbērnu dēvētais basketbolists 14. decembra mačā pret Maiami "Heat" jau otrajā minūtē savainoja potīti, laukumā vairs neatgriežoties.

"Mavericks" zaudēja spēlē pret "Heat". Turpinājumā notika vēl četri mači, kuros Dalasas klubs izcīnīja divas uzvaras bez Dončiča sastāvā.

20 gadus vecais Dončičs aizvada tikai otro sezonu NBA, taču viņš jau ir kļuvis par vienu no līgas spožākajām zvaigznēm.

Ziemassvētku vakarā Dončičs aizvadīja pilnu treniņu 90 minūšu garumā. Gaidāms, ka viņš laukumā varētu atgriezties jau nākamajā spēlē.

"Mavericks" nākamo maču aizvadīs naktī uz piektdienu (pēc Latvijas laika), savā laukumā uzņemot Sanantonio "Spurs" komandu.

"Jūtos labi. Man bija jāpaveic vairākas lietas. Mēs vienkārši par to (potīti) rūpējamies. Redzēsim, kā es progresēšu un vai būšu gatavs (spēlēt jau nākamajā mačā)," kluba paziņojumā citēts Dončičs.

"Mums šodien bija treniņš pilnā apjomā, un tas noritēja labi. Luka it visā piedalījās. Izskatās, ka viņam ar katru dienu klājas labāk," sacīja "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails, kurš gan nav pārliecināts, vai Dončičs spēlēs jau nākamajā mačā pret "Spurs".

Dončičs šosezon 25 mačos vidēji guvis 29,3 punktus, izcīnījis 9,6 atlēkušās bumbas un veicis 8,9 rezultatīvas piespēles. Viņš ar astoņiem "triple-double" ir līgas līderis, par vienu mazāk ir Lebronam Džeimsam no Losandželosas "Lakers".

Slovēnijas basketbolists šosezon NBA ir trešais rezultatīvākais spēlētājs un trešais labākais piespēlētājs. Tāpat viņam ir arī trešais labākais efektivitātes rādītājs.

Dončičs ar nepacietību gaida atgriešanos spēlēs, lai varētu turpināt veidot pēc iespējas labāku sapratni laukumā ar Porziņģi. Kamēr slovēnis dziedēja traumu, Latvijas basketbolists uzņēmās līdera lomu.

"Mums ir lieliska ķīmija, tāda tā bija arī pirms guvu traumu. Viņš ir lielisks spēlētājs. Viņš arvien vairāk (laukumā) sāk justies ērti. Es par viņu priecājos," teica Dončičs.

Atgriežoties laukumā pēc 20 mēnešu pārtraukuma, kas bija vajadzīgs atlabšanas no ceļgala traumas, Porziņģis šosezon 28 spēlēs vidēji guvis 17,3 punktus, izcīnījis 9,6 atlēkušās bumbas un bloķējis 2,1 metienu.

Porziņģim šobrīd ir sestais labākais rādītājs visā līgā starp metienu bloķētājiem.

Iepriekšējos piecos mačos pēc kārtas Porziņģis ticis pie "double-double" jeb divciparu rādītāja punktos un atlēkušajās bumbas. Latvijas basketbolists arī tika nominēts pagājušās nedēļas Rietumu konferences labākā spēlētāja balvai.

"Pēdējā kopējā spēlē starp viņiem (Dončiču un Porziņģi) bija lieliska sinerģija. Lukas trauma bija slikts pārrāvums, jo viņiem veidojās arvien labāka ķīmija," norādīja Kārlails.

"Cerams, ka tā (ķīmija) turpināsies no punkta, kur tā apstājās. Tomēr domāju, ka varētu būt vajadzīgs laiks, lai pielāgotos pēc 10 dienu pārtraukuma," piebilda "Mavericks" galvenais treneris.

Dalasas vienība ar 19 uzvarām un 10 zaudējumiem ieņem 5. vietu Rietumu konferences turnīra tabulā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu