Krievija iesniegs apelāciju par WADA diskvalifikāciju līdz piektdienas vakaram (3)

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Vēlākais piektdien Krievija Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) iesniegs apelāciju par Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) piešķirto valsts četru gadu diskvalifikāciju no sacensībām, otrdien paziņoja Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) vadītājs Staņislavs Pozdņakovs.

Pozdņakovs otrdien pavēstīja, ka atbilstoša vēstule jāiesniedz Krievijas antidopinga aģentūras (RUSADA) vadītājam Jurijam Ganusam.

WADA 9.decembrī vēlreiz atzina par neatbilstošu RUSADA un manipulēšanas dēļ ar Maskavas antidopinga laboratorijas 2012.-2015.gada datiem pirms to nodošanas WADA lēma par krievu sportistu piedalīšanos tādos pasākumos kā 2020.gada Tokijas un 2022.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs, kā arī 2022.gada Pasaules kausā futbolā Katarā tikai neitrālu sportistu lomā.

RUSADA valde pagājušajā nedēļā lēma par apelācijas iesniegšanu, taču Ganuss uzskata, ka izredžu uz labvēlīgu spriedumu praktiski nav.

Turpretī Krievijas Izmeklēšanas komiteja pagājušonedēļ paziņoja, ka dati nav tikuši sagrozīti, un tā vietā apsūdzēja bijušo Maskavas laboratorijas šefu Grigoriju Rodčenkovu datu attālinātā sagrozīšanā.

Rodčenkovs ir visas sāgas par valsts finansētu dopinga programmu 2014.gada olimpiskajās spēlēs Sočos galvenais liecinieks. Viņš uzturēšanās vieta ASV tiek turēta slepenībā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un citi vadošie valsts ierēdņi uzskata, ka 9.decembra sankcijas ir politiski motivētas.

Pozdņakovs paziņoja arī to, ka OKR būs pārstāvēta kā trešā puse un ir noalgojusi advokātu biroju.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu