Rīgas "Dinamo" mēģinās pārtraukt septiņu zaudējumu sēriju (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo"
Rīgas "Dinamo" Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" ceturtdienas vakarā savā laukumā tiksies ar Magņitogorskas "Metallurg", 2019.gada pēdējā mājas spēlē lūkojot pārtraukt septiņu zaudējumu sēriju.

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.17, tiešraidē to translēs kanāls TV6.

Pirms tam "Dinamo" sezonas devītajā izbraukumā ar 0:1 zaudēja Maskavas apgabala "Vitjaz" un ar 3:5 atzina Helsinku "Jokerit" pārākumu. Izbraukuma sērijā komandai pievienojās slovāku aizsargs Mareks Djaloga, taču uz Omskas "Avangard" pārgāja viens no uzbrukuma līderiem, kanādietis Brendons Makmilans.

Traumu un saslimšanu dēļ "Dinamo" komandai izbraukumā nevarēja palīdzēt Uvis Balinskis, Andris Džeriņš, Koltons Gilīss un Aleksanders Salāks. Savainojuma dēļ sezona noslēgusies aizsargam Kristapam Zīlem.

Savukārt "Metallurg" hokejisti izbraukumā cietuši divus minimālus zaudējumus - 1:2 pret Sanktpēterburgas SKA un 2:3 pret Maskavas CSKA.

Ceturtdien rīdzinieki uzsāks gada pēdējo izbraukumu, tiekoties ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo", bet divas dienas vēlāk būs duelis Minskā pret vietējo "Dinamo". Rīgas komanda savā laukumā atgriezīsies vien 4.janvārī, kad uzsāks trīs mājas spēļu sēriju.

"Dinamo" ar 27 punktiem 40 spēlēs ieņem 12.vietu Rietumu konferencē un ir pēdējā visā līgā. Pirmais astotnieks ir 19 punktu attālumā, līdz ar to iekļūšana Gagarina kausā ir tikai teorētiska.

"Metallurg" ar 43 punktiem 41 duelī ir devītā Austrumu konferencē.

Abas komandas KHL nūjas krustojušas 22 reizes, no kurām "Dinamo" uzvarējusi astoņās. Vienības pirms divarpus nedēļām tikās Magņitogorskā, kur rīdzinieki zaudēja ar 1:5.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu