Svarinska karjeru turpinās Itālijas profesionālajā komandā "Eurotarget"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Līna Svarinska
Līna Svarinska Foto: Sean Rowe

Latvijas talantīgā šosejas riteņbraucēja Līna Svarinska panākusi vienošanos ar Itālijas sieviešu profesionālo komandu "Eurotarget - Bianchi - Vittoria", vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Šajā gadā Svarinskas augstvērtīgākais rezultāts bija gūtā 21. vieta pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā junioru meiteņu grupas braucienā.

Kopš 2014. gada vienīgās Latvijas šosejas riteņbraucējas kādā no UCI līmeņa sieviešu komandām bija Lija Laizāne un Vita Heine (pārstāv Norvēģiju). Tikmēr Beļģijas klubu vienībā "Keukens Redant" vairākas sezonas pavadīja Dana Rožlapa, bet ša gada izskaņā vienošanos ar šo komandu panāca vēl viena mūsu velosportiste Elīna Ķiršakmene.

Nākamajā sezonā Latvijas rindas sieviešu UCI līmeņa komandās papildinās šogad junioru gaitas noslēgusī Līna Svarinska. Trenera Raivja Belohvoščika audzēkne panākusi vienošanos ar vienu no Itālijas vadošajām sieviešu vienībām - "Eurotarget - Bianchi - Vittoria".

Pirmajā gadā profesionāles statusā Līnai būs iespēja startēt prestižās UCI līmeņa viendienu un daudzdienu sacensībās. Komanda šajā gadā piedalījās tādos pasaules tūres velobraucienos - "Giro d’Italia", "Strade Bianche" un "Trofeo Alfredo Bianda".

Komandas sastāvā šobrīd iekļautas 10 Itālijas un pa vienai Latvijas, kā arī Krievijas sportistēm. Riteņbraucējas ir vecumā no 17 līdz 23 gadiem. Komandu tādējādi droši var uzskatīt kā jauno riteņbraucēju attīstības komandu, kas caur prestižām sacensībām ļaus jaunajām sportistēm sevi pieteikt lielajai elitei.

Līdz šim Līna Svarinska pārstāvējusi "Belo CP/RRS" vienību. Tās sastāvā iegūtas divas sudraba medaļas Latvijas junioru čempionātā. Līna var lepoties arī ar 21. vietu pasaules čempionātā un 4. vietu "Chorno des Nations" individuālā brauciena sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu