Girgensonam liels spēles laiks mazākumā; "Sabres" piedzīvo zaudējumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Zemgus Girgensons svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē laukumā nevienādos sastāvos pavadīja teju vai piecas minūtes, viņa pārstāvētajai komandai Bufalo "Sabres" piedzīvojot zaudējumu.

"Sabres" viesos ar rezultātu 2:3 (0:1, 1:0, 1:2) zaudēja Bostonas "Bruins", kas pie vismaz viena punkta tikusi nu jau septiņās spēlēs pēc kārtas.

Girgensons laukumā pavadīja 15 minūtes un 24 sekundes, no kurām četras minūtes un 36 sekundes nospēlētas mazākumā.

Latviešu uzbrucējs lietoja trīs spēka paņēmienus, vienu reizi bloķēja metienu, vienreiz pazaudēja ripu un spēli noslēdza ar neitrālu lietderību.

Abas komandas pēc 40 nospēlētām minūtēm spēkojās neizšķirti, taču trešā perioda ievadā Džeiks Debrasks ar 18 sekunžu intervālu guva divus vārtus, spēlējot skaitliskajā vairākumā.

Divi ātri zaudēti vārti bija pietiekami, lai ieliktu pamatus uzvarai, kaut arī Kērtisam Leizara gūtie vārti perioda sestajā minūtē vēl viesa cerību par pozitīvu mača galarezultātu.

"Sabres" komandā 1+1 iekrāja Rasmus Ristolainens, bet "Bruins" rindās, Debraska diviem vārtiem tikpat rezultatīvas piespēles pievienoja Stīvens Kempfers, savukārt Deividam Pastrņākam vārti un viena piespēle.

Latvieša pārstāvētā komanda nākamo dueli aizvadīs otrdien pret Tampabejas "Lightning".

Patlaban 25 gadus vecais Girgensons šosezon 40 mačos sakrājis 10 rezultativitātes punktus (6 vārti + 4 piespēles) un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

"Sabres" ar 41 punktu 40 spēlēs Austrumu konferencē ieņem 13. vietu, bet "Bruins" ar 57 punktiem 40 mačos ierindojas 2. pozīcijā Austrumos.

Citā spēlē vārtsargs Elvis Merzļikins piedalījās "bullīšos", taču Kolumbusas "Blue Jackets" mājās cieta zaudējumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu