Pirms 2020. gada sezonas Gulbim 226. vieta ATP rangā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis gaidāmo ATP sezonu sagaidīs 226.vietā rangā, kamēr Mārtiņš Podžus no 461.pozīcijas centīsies sasniegt jaunu karjeras rekordu.

Gulbis ATP ranga 226.vietā atrodas jau kopš decembra otrās nedēļas, bet pēdējo reizi kortā viņš devās oktobra vidū Stokholmas "International" turnīrā, kurā nepārvarēja kvalifikācijas pirmo kārtu, zaudēdams tenisistam, kurš tobrīd rangā ieņēma 1570.pozīciju. Tenisists 2019.gada sezonā piedalījās 29 turnīros, bet tikai divos viņš aizvadīja vairāk nekā divus mačus.

Visvairāk - četras spēles - Gulbis aizvadīja februārī Roterdamas "ATP World Tour 500" turnīrā.

Tikmēr otrā valsts rakete M.Podžus gaidāmo sezonu iesāks 461.vietā, mēģinot sasniegt jaunu karjeras rekordu rangā. Pagaidām tenisists ne reizi karjerā nav pakāpies augstāk par 422.pozīciju. Dalītu 1497.vietu ieņem Artūrs Lazdiņš un Mārtiņš Rocēns, bet Jānis Podžus ir dalītā 1520.pozīcijā.

Aizvadīto sezonu kā pasaules pirmā rakete piekto reizi karjerā noslēdza spānis Rafaels Nadals, kurš šajā godā arī sāks 2020.gada sezonu. Otrais ir titulētais serbs Novaks Džokovičs, trešo pozīciju ieņem leģendārais šveicietis Rodžers Federers, uzreiz aiz viņa ir Dominiks Tīms no Austrijas, bet Daniils Medvedevs no Krievijas noslēdz labāko piecinieku. Sestajā vietā ir "ATP Finals" uzvarētājs Stefans Cicips no Grieķijas, tālāk seko Aleksandrs Zverevs no Vācijas, Mateo Beretīni no Itālijas un Roverto Bautista-Aguts no Spānijas, savukārt desmitnieku noslēdz francūzis Gaēls Monfiss.

No 3. līdz 12.janvārim tenisisti Austrālijā aizvadīs pirmo "ATP Cup" turnīru, kurā piedalīsies 24 valstu izlases.

Savukārt pirmais sezonas "Grand Slam" - Austrālijas atklātais čempionāts - paredzēts no 20.janvāra līdz 3.februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu