Tīms domā, ka šogad "Grand Slam" uzvarēs arī kāds ārpus Top 3

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dominiks Tīms
Dominiks Tīms Foto: AFP/SCANPIX

Pasaules ceturtā rakete Dominiks Tīms ir pārliecināts, ka šogad kādu no četrām "Grand Slam" balvām iegūs sportists, kurš nav vadošajā trijniekā.

Aizvadītajā sezonā labu sniegumu demonstrēja austrietis Tīms, Aleksandrs Zverevs no Vācijas, kā arī Stefans Cicips no Grieķijas, kurš uzvarēja sezonas noslēguma jeb "ATP Finals" sacensībās.

Lai arī sportisti izcīnīja vairākas trofejas, nozīmīgākos titulus - "Grand Slam" - savā starpā kārtējo reizi sadalīja vadošais trijnieks - šveicietis Rodžers Federers, spānis Rafaels Nadals un serbs Novaks Džokovičs.

Tīms patreiz ir Austrālijā, kur Austrijas komandas sastāvā piedalīsies vēsturē pirmajā "ATP Cup". Ceturtdien turnīra norises vietā sarunā ar medijiem Tīms pauda pārliecību, ka jaunā paaudze ir pavisam tuvu, lai iesprauktos starp vadošo trijnieku.

"Domāju, ka līdz šim jau vairākkārt esam viņiem parādījuši labu pretestību. Vairāki no mums viņus ir uzvarējuši "Masters 1000" turnīros, kā arī sezonas noslēguma sacensībās," uzsvēra Tīms.

"Manuprāt, vienīgie turnīri, kuros vēl neesam viņus uzveikuši ir "Grand Slam". Tāpēc domāju, ka šogad tas mainīsies."

"Ļoti ceru, ka tas būšu es, taču to nevaru jums garantēt. Tūrē spēlē vēl vairāki spēcīgi puiši, kuriem tas ir pa spēkam."

Sportists arī pieļāva iespēju, ka šo plānu varētu neizdoties realizēt.

"Varbūt manas prognozes nepiepildās un vadošais trijnieks uzvarēs visos četros "Grand Slam". Mēs - jaunā paaudze - gan darām visu, lai iegūtu augstākas pozīcijas rangā un izcīnītu "lielās" trofejas," norādīja Tīms.

Austrietis pagājušajā sezonā tūrē kopumā izcīnīja piecas trofejas, bet "Grand Slam" turnīros viņam veicās nedaudz pieticīgāk. Tīms Vimbldonā un "US Open" nepārvarēja pirmo kārtu, bet Austrālijas atklātajā čempionātā izkrita otrajā kārtā.

Vislabāk viņam veicās uz sev ērtā māla seguma, Francijas atklātajā čempionātā neveiksmi piedzīvojot finālā pret Nadalu, kurš arī tiek saukts par "māla karali".

"Esmu ļoti apmierināts ar to, kā uzlabojās mana spēle tieši gada nogalē," atklāja Tīms.

"Treniņos turpināju strādāt pie savām spēcīgajām pusēm, kā arī centos arsenālu papildināt ar ko jaunu. Darīšu visu, kas manos spēkos, lai šogad demonstrētu labāko sniegumu."

Tīms aizvadīto sezonu iesāka kā pasaules astotā rakete, bet tās turpinājumā izdevās pakāpties līdz pat ceturtajai pozīcijai, kas viņam ir ranga rekords. Austrietis savulaik trenējās kopā ar Latvijas vadošo tenisistu Ernestu Gulbi.

"ATP Cup" Austrālijas trijās pilsētās Brisbenā, Pērtā un Sidnejā notiks no 1. līdz 12.janvārim, spēlētājiem vienspēlēs cīnoties par 750 ranga punktiem, bet dubultspēlēs par 250.

Sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs paredzēts turpat Austrālijā no 20.janvāra līdz 3.februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu